WTCC - A M1RA továbbra is 100%-os, Boldizs Bence 9 helyet javítva dobogóra állt
A M1RA továbbra is 100%-os, Boldizs Bence 9 helyet javítva dobogóra állt
Fotó: TCR Eastern Europe

A M1RA továbbra is 100%-os, Boldizs Bence 9 helyet javítva dobogóra állt

LantiLanti
2020/08/25 09:12
A mögöttünk lévő hétvége utolsó napján is szépen termett a magyar túraautós sikerfa: egy újabb győzelemmel és egy dobogós helyezéssel bővült a készletünk. 

Michelisz Norbi versenycsapata, a M1RA továbbra is legyőzhetetlen a TCR Eastern Europe (kelet-európai sorozat) mezőnyében, miután a szerb Dusan Borkoviccsal és a Hyundai i30 N TCR-el a második szlovákiai versenyt is megnyerték. 

Fordított rajtrács helyett itt az időmérő edzés második leggyorsabb körei döntöttek a második futam rajtsorrendjéről, így Borko ismét az élről indulhatott. Ő pedig onnan ritkán hibázik: ezúttal 5.5 másodperc előnnyel győzött Jáchym Galas előtt.

borkovic-befuto-tcr-ee-slovakia.jpg

A verseny hőse viszont az Zengő Motorsport pilótája, a WTCR-re készülő Boldizs Bence volt, aki a 12. helyről indulva lett végül harmadik a Cuprával. Briliáns volt az első köre, a célvonalon már ötödikként jött át. Négy körrel később aztán megelőzte Michal Makest, majd a végén a tapadáshiánnyal küszködő Sandro Soubeket is lenyomva felállhatott a dobogóra. 

A Zengő Motorsport másik versenyzője, Kismarty-Lechner Gábor a hatodik helyen ért be. 

Nem kevés kilométerrel nyugatra, a Paul Ricardon Nagy Dani próbálta menteni a menthetőt a TCR Europe idénynyitó hétvégéjén.

Az időmérő edzés sajnos nem sikerült jól, a BRC Racing pilótája lemaradt a Q2-ről, és mind a két futamon a 13. helyről indult. 

A második versenyen a 10. helyig sikerült felkapaszkodni, így végül összesen 20 ponttal ment haza Franciaországból, aminél biztosan többre számított. 

A második futamot egyébként a TCR Germany-ból pár napja átnyergelt Mike Halder nyerte a Honda Civic Type-R TCR-el, Nestor Girolamit és Teddy Clairet-t megelőzve. 

A hétvége még egy magyar számára volt fontos mérföldkő, Kőváry Anett bemutatkozott, mint a TCR Europe sorozat műsorvezetője, amihez ezúton is gratulálunk, és további sportsikereket kívánunk. :)

Hozzászólások