WTCC - A M1RA újra győzött, Nagy Dani nehéz versenyen van túl
A M1RA újra győzött, Nagy Dani nehéz versenyen van túl
Fotó: M1RA

A M1RA újra győzött, Nagy Dani nehéz versenyen van túl

LantiLanti
2020/08/22 21:22
Szombaton két fronton is harcba szálltak a magyarok a nemzetközi túraautós csatatéren: Michelisz Norbi versenycsapata, a M1RA Dusan Borkoviccsal indult a TCR Easter-Europe szlovákiaringi futamán, miközben Nagy Danira szintén egy időmérő és egy verseny várt a TCR Europe-ban a Paul Ricardon.

A M1RA ott folytatta, ahol legutóbb Horvátországban abbahagyta: Borkovics az év második időmérőjét is megnyerte, hiába a grobniki dominancia után rá kiszabott pluszsúly. 

Sőt, a WTCC-t is megjárt szerb pilóta ezután szívlapáttal verte agyon a mezőnyt, a több mint 24 másodperces előnnyel nyerte a futamot, azaz továbbra is tökéletes a mérlege a bajnokságban. 

A Zengő Motorsport WTCR-re készülő pilótája, Boldizs Bence hetedik lett, Kismarty-Lechner Gábor pedig tizedikként zárt. 

Szintén Szlovákiában versenyez ezen a hétvégén Michelisz Norbi felfedezettje, Bucsi Attila is, aki remek napot zárt. A Swift Cup Europe-ban és az OB -1600-as kategóriájában is nyert egy versenyt, sőt, előbbi bajnokságból egy második helyezést is elhozott. 

Eközben Franciaországban a jó kezdés után nem alakult kedvezően a folytatás Nagy Dani és a BRC Racing számára. A magyar pilóta az első szabadedzésen még a leggyorsabb volt, az időmérőn viszont nem sikerült bejutnia a legjobb 12-be, ami nehéz hétvégét ígért.

Az első futam saját elmondása szerint verekedősen alakult a középmezőnyben, és végül 11-ként intették le, amivel kilenc pontot gyűjtött. 

A TCR Eastern-Europe második versenyét vasárnap 13:30-kor rendezik (közvetítés a M1RA Facebook-oldalán), míg Nagy Dani valamivel korábban, 12:15-kor ül autóba a TCR Europe második versenyén. 

Nagy-dani-tcr-eu-r1.jpgFotó: TCR Europe

Hozzászólások