WTCC - Nocsak! Kínai versenyző tűnt fel a Lynk & Co legutóbbi bemutatóján
Nocsak! Kínai versenyző tűnt fel a Lynk & Co legutóbbi bemutatóján
Fotó: fiawtcr.com

Nocsak! Kínai versenyző tűnt fel a Lynk & Co legutóbbi bemutatóján

LantiLanti
2020/06/26 11:31
Miután Andy Priaulx nemrég bejelentette, a jövőben nem tudja vállalni a WTCR-ben való indulást, megüresedett egy igen értékes hely a Túraautó Világkupán. Azóta mindenki azt próbálja találgatni, ki lehet a Cyan Racing negyedik versenyzője 2020-ban. 

Korábban felmerült Pechito Lopez neve, akivel a csapat oszlopa, Yvan Muller 2014 és 2016 között együtt versenyzett a Citroënnél, most pedig itt egy újabb érdekesség. 

A Lynk & Co verseny- és utcai autói nemrég egy bemutatón vettek részt a ningbói versenypályán, ahol a KW Automotive egyik embere is jelen volt. Ő töltött fel néhány árulkodó képet. 

A legnagyobb érdekesség, hogy rendezvényen ott volt egy igen jól ismert WTCR-pilóta, a kínai Ma Qing Hua is. A 32 éves versenyző tavaly a Team Mulsanne-nál ment az Alfa Romeo Giuliettával, megnyerte a szlovákiai harmadik futamot, és további három alkalommal volt második. 

Ma-qing-hua-lynkco.jpg Fotó: Raymond Pang

Ma gyakorlatilag szabad 2020-ra, hiszen a Formula E (ahol a NIO pilótája) nemrég jelentette be, hogy augusztus 5 és 13 között Berlinben zavarja el a teljes szezont. A WTCR évad pedig csak jó egy hónappal később indul Salzburgban. 

A Lynk & Co a kezdetektől fogva erősen hangsúlyozza kínai hátterét, Marrakeshben az első győzelem után Thed Björk egy kínai zászlót lengetett, és a kommunikációban is rendszeresen előkerül, hogy egy kínai gyártóról van szó. Logikus feltétezés, hogy felmerülhet náluk egy kínai pilóta szerződtetése. A WTCR-re pedig Ma Qing Hua-nál jobbat jelenleg nem találnak. 

Persze jó kérdés, hogy - amennyiben valóban terveik vannak vele - Ma tényleg a Túraautó Világkupán indulhat-e, vagy esetleg a kínai bajnokságban, ahol idén már szintén lesznek Lynk & Co autók a mezőnyben. 

Érdemes megjegyezni, hogy a fotózáson Ma nem a Cyan Racing overallját viselte, hanem a korábban már bemutatott saját, szmoking-tűzállóját. 

E cikk megszületése után nem sokkal az Eurosport Hungary úgy értesült, Ma Qing Hua a Lynk & Co China-val van együttműködésben, és alapvetően PR-feladatai vannak. 

Lynkco-ma-bemutato.jpg Fotó: Raymond Pang

Hozzászólások