WTCC - Hamarosan bejelentést tesz a Lynk & Co, amely időben reagált a koronavírusra
Hamarosan bejelentést tesz a Lynk & Co, amely időben reagált a koronavírusra
Fotó: Geely Group Motorsport

Hamarosan bejelentést tesz a Lynk & Co, amely időben reagált a koronavírusra

LantiLanti
2020/03/11 09:58
Bő másfél hónap múlva - ha minden jól megy - rajtol a 2020-as WTCR Túraautó Világkupa szezon, ám egyelőre csak öt autót jelentettek be hivatalosan. A háttérben persze ennél többen mozgolódnak, ám úgy tűnik, egyelőre a kivárás mellett döntöttek.


Az Eurosport Hungary megkereste a Lynk & Co-t, amely tavaly megnyerte a csapatbajnokságot, és az utolsó hétvégéig még két emberrel, Yvan Mullerrel és Thed Björkkel is harcban volt az egyéni összetettért, ám egyelőre semmit nem mondott hivatalosan az új szezonról. 

"Az első bejelentésre a közeljövőben fog sor kerülni, majd azt követően további információk érkeznek" - jött a szokásos szűkszavú válasz a Geely Group Motorsport sajtóosztályától. 

Ha már ők nem voltak bőbeszédűek, próbáljuk meg kihámozni ebből, amit lehet. Első bejelentést emlegetnek, ami arra utal, hogy lesz több is. Nehéz elképzelni egy két-háromlépcsős bejelentés arról, hogy idén nem jönnek, szóval erősen lehet abban bízni, hogy pozitív mondanivalójuk van. 

A korábbi szokásoknak megfelelően első körben talán csak a nevezés tényét, és esetleg az autók számát hozhatják nyilvánosságra, majd utána később a pilótákat. 

geely_lynkco_gyar.jpg

Ezzel kapcsolatban elég ellentmondásos pletykák keringenek mostanság. Korábban szinte egyöntetűen arról lehetett hallani, hogy marad a négy autó, mostanában viszont több haraszt is azt zörögte, hogy csak három lesz, és Andy Priaulx nem tér vissza. De ez csak szóbeszéd, csak annyira vegyétek biztosra, mint hogy a pálinka megöli a koronavírust. 

Az is erősen a maradás mellett szól, hogy egy szemfüles felvidéki olvasónk, Csaba látta a csapat kamionjait a Szlovákiaringen. Érdeklődünk a tesztekkel kapcsolatban, de a szokásos választ kaptuk: semmilyen infót nem adnak a tesztprogramról. 

Végezetül arról is érdeklődtünk, hogy kínai gyártókén hogyan érinti őket a koronavírus járvány. 

"A csapat már meglehetősen korán lépéseket tett a koronavírus járvány miatt, és megoldottuk, hogy a szezon első szakaszára biztosított legyen a teljes alkatrész ellátottság. A versenycsapat központja Svédországban van, természetesen ott is megtettük a szükséges intézkedéseket, hogy az embereink egészségesek maradjanak, és felkészülten várjuk az új szezont."

Az Eurosport Hungary nemrég a Hyundai-tól is úgy értesült, nemsokára a közvélemény elé állnak, úgyhogy izgalmas egy-két hét áll előttünk. Aztán, ha a nagyok virítottak, talán kisebbek is felbátorodnak. 

Hozzászólások