WTCC - A WTCR-ből és azon kívülről is van jelölt a negyedik Lynk & Co ülésre
A WTCR-ből és azon kívülről is van jelölt a negyedik Lynk & Co ülésre
Fotó: Cyan Racing

A WTCR-ből és azon kívülről is van jelölt a negyedik Lynk & Co ülésre

LantiLanti
2020/06/27 09:04
A Cyan Racing megadja a módját, hogy felkészítsen bennünket a negyedik pilóta bejelentésére. Nemrég egy újabb videót tettek közzé, melyben a versenyző kiválasztásáról beszélget a csapat, és egy konkrét név is elhangzik. Kár, hogy kisípolják. 

A Challenge The World sorozat második epizódjának második része általános csevegéssel indult Thed Björk és a Cyan Racinget vezető Christian Dahl között. Kiderül, hogy a svéd pilóta már tesztelt idén a svédországi Mantorp Parkban, és hamarosan Yvan Muller és Yann Ehrlacher is autóba ülhet északon. 

Ezután elindul egy videó-konferencia a három pilóta és Fredrik Wahlen csapatmenedzser részvételével. Itt elhangzik pár érdekes mondat. 

Wahlen például felveti, hogy mivel idén kettő helyett már csak egy kvalit rendeznek, mindenképpen olyan pilótára lesz szükségük, aki azonnal fel tudja venni a ritmust. Illetve az is fontos szempont, hogy a hat helyszínből legalább négyet ismerjen. 

Muller ezután - elvileg - mond egy nevet, aki elérhető lehet, fiatal tehetség, és ismeri is a bajnokságot, ám a videóban ezt kisípolták, és a szájáról sem lehet leolvasni, kiről van szó (mivel egy olyan snittet vágnak be, amin éppen másról beszél). Wahlen elismeri, hogy - egyelőre még csak emailben - de felvették vele a kapcsolatot.

cyan-racing-konferencia.jpg

A csapatmenedzsere ezek után felveti, hogy talán a WTCR-en kívül is szét kell néznie a csapatnak. Muller szerint a bajnokságon kívül is akadnak nagyon jó pilóták, ám az a probléma, hogy júniust, lassan júliust írunk, és a jó versenyzőknek ilyenkor már aláírt szerződése van. 

A beszélgetés ezen részét Wahlen zárja azzal, hogy - valószínűleg a jelenlegi nehéz helyzetre gondolva - az is jó kérdés, hány megkötött szerződés marad majd életben. 

A videó második része a tesztelésről szól, Wahlen elmondja, hogy egy második tesztautót is a versenyzők rendelkezésére bocsátanak, hogy mindenki nagyjából ugyanannyi felkészülési időt kapjon a szezonra. 

A harmadik blokk ismét előveszi a Hyundaijal folytatott tavalyi rivalizálást, és a Cyan Racing pilótái arról beszélgetnek, hogy remélik, az új versenyző (Luca Engstler) és csapat (Liqui Moly Engstler Motorsport) érkezésével nem válik a tavalyinál is agresszívebbé az ellenfél. 

Hozzászólások