WTCC - Lesz magyar csapat az idén bemutatkozó Motorsport Olimpián
Lesz magyar csapat az idén bemutatkozó Motorsport Olimpián
Fotó: tcr-series.com

Lesz magyar csapat az idén bemutatkozó Motorsport Olimpián

LantiLanti
2019/09/24 10:23
Az FIA közzétette az első túraautós nevezők listáját az idén novemberben Vallelungában bemutatkozó Motorsport Olimpiára, és legnagyobb örömünkre az MNASZ is regisztrált. 

Az első névsor 11 nemzetet tartalmaz, ám egyelőre nem volt kötelező megnevezni a versenyzőt és az autót sem. A legtöbben ennek ellenére megtették, mi viszont még kivárunk ezzel.

Egyelőre tehát annyit tudni, hogy lesz magyar induló Olaszországban, ám még kérdéses, hogy ki, és milyen autóval. Más nemzetek ellenben már virítottak: a németek például a M1RA-nál versenyző Luca Engstlert nevezték egy Hyundai i30 N-el. 

A brit csapat máris komoly meglepetést okozott, és itt nem arra gondolok, hogy náluk a BTCC-ben idén három futamot nyerő (összetett 5.) Rory Butcher lesz a pilóta. Sokkal inkább arra, hogy a kínai fejlesztésű MG6 TCR választották autónak, amely még nem is rendelkezik végleges homologizációval, és a Motorsport Olimpia lenne a nemzetközi bemutatkozása. 

Ezen kívül a belgák versenyzője lehet még ismerős, ők a tehetségkutatójukban szereplő Gilles Magnust nevezték egy Audi RS3 LMS-el. Az oroszoknál a bajnoki címért versenyben lévő 19 éves Klim Gavrilov indul, ám nem Ladával, hanem szintén egy Audival. 

Sztárparádéról tehát egyelőre még nem beszélhetünk a Motorsport Olimpia kapcsán. A spanyolok, akiknek van egy Pepe Oriolájuk meg egy Mikel Azconájuk, például a nemzetközi szinten alig ismert Gonzalo de Anderst nevezték egy Peugeot 308-cal.

A magyarok mellett van még egy nemzet, amely versenyző és autó nélkül regisztrált, ők az új-zélandiak. 

Az első 11 nevező az FIA Motorsport Olimpia túraautó versenyére:

Belgium - Gilles Magnus (Audi RS3 LMS)
Csehország - Dusan Kouril Jr. (Hyundai i30 N)
Egyesült Királyság - Rory Butcher (MG 6)
Hongkong - Jim Ka To (Honda Civic Type-R)
Kína - Zhang Zhen Dong (MG 6)
Litvánia - Julius Adomavicius (Volkswagen Golf GTi)
MAGYARORSZÁG - ??? (???)
Németország - Luca Engstler (Hyundai i30 N)
Oroszország - Klim Gavrilov (Audi RS3 LMS)
Spanyolország - Gonzalo De Andres (Peugeot 308)
Új-Zéland - ??? (???)

Hozzászólások