WTCC - Lehet ez egy Toyota TCR versenyautó? - videóval
Lehet ez egy Toyota TCR versenyautó? - videóval
Fotó: Nenkatsu

Lehet ez egy Toyota TCR versenyautó? - videóval

LantiLanti
2020/02/06 14:48

Egy érdekes videó járja be mostanság a túraautózással foglalkozó közösségi oldalakat, amelyen egy TCR-szerű Toyota versenyautót tesztelnek. A felvétel a Fuji versenypályán készült Japánban, egy nyilvános tesztnapom, ám egyelőre semmilyen konkrét információ nincs az autóról. 

A teljesen fehérre festett gép a stílusjegyek alapján egy Toyota C-HR-ből készült. Ez alapból egy kis méretű SUV, de nem kell meglepődni a dolgon, már maga a Toyota Gazoo Racing is fejlesztett ebből versenyautót Toyota C-HR  Racing néven, amivel indultak a Nürburgring 24 óráson.

T.jpg Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az érdekesség talán pont az, hogy a nemrég felvett autó egyértelműen nem azonos a fent említettel. 

Ami még figyelemreméltóvá teszi, hogy mérete, illetve az aero csomag látható részei alapján leginkább egy TCR-géphez áll közel. Szemre a hátsó szárny, a szélesítések, a gépháztető szellőzője és a splitter is hasonló a TCR-ben futó gépekéhez. 

Tovább bonyolítja viszont a képet, hogy videón egyértelműen látszik, az autó jobb kormányos. 

A Toyota eddig semmilyen módon nem utalt rá, hogy be szeretne szállni a TCR-piacra, a kategória vezetője, Marcello Lotti viszont már többször is megfogalmazta, jó lenne felkelteni a nagyobb japán gyártók érdeklődését. 

Egy éve amúgy teljesen váratlanul megjelent egy Toyota TCR autó a Tokiói Autószalonon, ám utóbb kiderült, csak egy bemutató kasztniról volt szó, amit egy helyi csapat rakott össze a Yokohamának. Ráadásul a videón látható autó nem hasonlít rá. 

t1.jpg Fotó: Chi Wai

Mivel konkrétumot eddig senki sem tudott kideríteni a videón szereplő Toyotáról, maximum az esélyeket latolgathatjuk. A TCR-piac felfutóban van Japánban, ám komoly japán résztvevőként egyedül a Honda van jelen mind a TCR Japan-ban, mind a Super Taikyu sorozatban. Ismerve a japánok versenyzéssel kapcsolatos mentalitását, nem kizárt, hogy a Toyota érdeklődést mutasson egy ilyen rivalizálás iránt. 

A Super Taikyu bajnokságban viszont van néhány szabadabb felfogású kategória is, így az sem zárható ki teljesen, hogy az autót az egyik ilyen géposztályban induló helyi privát csapat fejlesztette. Ám mivel a sorozatban az elmúlt években nem indult ilyen jármű, mindenképpen valószínű, hogy új fejlesztésről van szó. 

Szerinted lehet ez egy TCR versenyautó?

Biztosan az!
 
0% (0 szavazat)
Jó eséllyel, de a nyakamat nem tenném rá.
 
0% (0 szavazat)
Talán, de szerintem kicsi rá az esély.
 
0% (0 szavazat)
Kizárt, tuti nem az.
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0
Hozzászólások