WTCC - Lehet-e Opel gyári támogatott csapat a WTCR-ben?
Lehet-e Opel gyári támogatott csapat a WTCR-ben?
Fotó: ADAC TCR

Lehet-e Opel gyári támogatott csapat a WTCR-ben?

LantiLanti
2019/10/15 13:57

A magyar autóvásárlók egyik legkedveltebb márkája az Opel, így nem meglepő, hogy közületek is sokan érdeklődtek a németek esetleges WTCR-indulásáról. 

Az Opel annak idején az első között csatlakozott a TCR-kategóriához, az Astra kupás változatának enyhén módosított változatával. Az autót az Opel Performance Center közreműködésével a Kissling Motorsport fejlesztette, és ugyanők építették később a most is futó tisztán TCR modellt. 

Az Opelhez ezer szállal kötődő Kissling csapat viszont idén januárban megszűnt, az autó műszaki támogatása pedig a Lubner Motorsporthoz került át. 

A PSA konszernhez tartozó Opel vezetősége korább úgy fogalmazott, első a pénzügyi rendezés, aztán lehet versenyezni. A vállalat anyagi helyzete azóta stabilizálódott, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy érdeklődjük a motorsport részlegüknél, nem terveznek-e gyári támogatott csapatot indítani a WTCR-ben, amivel fellendíthetik a TCR autó eladásait?

"Sajnos teljes mértékben kizárhatom ezt a lehetőséget, hiszen az Opel hivatalosan már nem támogatja a TCR autót és a kategóriát. A jövőben inkább az új raliprogramjainkra fordítjuk a figyelmünket" - mondta az Opel Motorsport sajtófelelőse a WTC Blognak. 

Az Opel Astra TCR projekt tehát már teljesen privát kezdeményezésként fut tovább, ami elvileg nem passzol a WTCR kereteihez. Azért elvileg, mert a Romeo Ferraris sem kap gyári támogatást az Alfa Romeótól, mégis ott vannak a Világkupán. 

Hozzászólások