WTCC - Különös mondatokkal zárul a Lynk & Co versenyzőkeresős videója
Különös mondatokkal zárul a Lynk & Co versenyzőkeresős videója
Fotó: Cyan Racing

Különös mondatokkal zárul a Lynk & Co versenyzőkeresős videója

LantiLanti
2020/06/16 18:56
Hétfőn hivatalossá vált, hogy Andy Priaulx idén nem tér vissza a Túraautó Világkupába, mert többet szeretne a fia versenyzői karrierjével foglalkozni, és a jelenlegi akadozó közlekedési feltételek között megoldhatatlan lenne, hogy kellő mértékben tudjon a WTCR-re is koncentrálni. 

Ezzel egy rendkívül értékes ülés szabadult fel a bajnokságban, és most mindenki azt találgatja, ki kerülhet Yvan Muller, Thed Björk és Yann Ehrlacher mellé a negyedik Lynk & Co-ba.

Érzi a pillanat jelentőségét a kínai márkával versenyző Cyan Racing is, amely kiadott egy videót a váltással kapcsolatban. A filmecske eleje összefoglalja a csapat tavalyi sikereit, majd bemutatja Priaulx búcsúját a csapatfőnöktől, Christian Dahl-tól.

A dolog az utolsó kockáknál válik érdekessé. Dahl elkezd az új versenyző keresésről beszélni, és megemlíti, hogy Cyan Racing számára most kedvező a piaci helyzet, hiszen több az elérhető jó túraautó-pilóta, mint az igazán versenyképes bajnokság. 

Majd következik egy nagyon különös párbeszéd. Björköt, és Fredrik Wahlen csapatmenedzsert látjuk, és a svéd pilóta éppen elpanaszolja a tavalyi év nehézségeit.

"Tavaly nagyon agresszívek voltak az ellenfelek, igaz Yvan?" - mondja Björk.

A mondatot néhány bevágás követi a tavalyi Lynk & Co vs Hyundai incidensekről, majd a videó konferencia kapcsolatban lévő Yvan Muller így reagál:

"A csalókról akarsz beszélni?"

Vagy nem is ezt mondja? A mondat fonetikusan kb. így hangzik: "jú vánt tu tolk öbáut dö csítö?" De az az utolsó két szó kicsi olyan, mintha Muller azt mondaná: Pechito ('pö-csíto'). És amikor megpróbáltam tisztázni, hogy pontosan mi is hangzik el abban a mondatban, egy széles mosoly kíséretében annyi választ kaptam, hogy rám bízzák, miként értelmezem az elhangzottakat. 

Ebben tehát még egyáltalán nem lehetünk biztosak, abban már sokkal inkább, hogy miként festenek majd a Cyan Racing autói 2020-ban, hiszen a csapat nemrég bemutatta az új dizájnt. 

cyan-2020-2019.jpg

Az összehasonlító képen jól látszik, hogy némileg egyszerűsödött a festés, az autó elejéről eltűnt a dupla Cyan felirat, az első kerekek mögül a csíkozás, és az autó oldalán is kevesebb a vonal. A legnagyobb változtatás viszont a küszöb vonalára húzott fekete sáv, amely sokat slankít az egyébként testes megjelenésű Lynk & Co 03 TCR-en.

Szerintem ez a fekete rész kifejezetten jót tesz az autó megjelenésének.  

cyan-2020-1.jpg

cyan-2020-2.jpg

cyan-2020-3.jpg

cyan-2020-4.jpg

cyan-2020-5.jpg

Hozzászólások