WTCC - Kubica nem jön a WTCC-be
Kubica nem jön a WTCC-be
Fotó: McKlein

Kubica nem jön a WTCC-be

LantiLanti
2014/12/29 16:38

Először is remélem, mindenkinek nagyon jól telt az ünnep. Egy kis pihenő után viszont itt az idő felvenni az események fonalát, hiszen az élet nem áll meg a WTCC-ben. Nem sokkal karácsony előtt például kiderült, gyakorlatilag biztos, hogy Robert Kubica 2015-ben sem indul Túraautó VB futamon.

A lengyel ezt így hivatalosan ugyan nem jelentette ki, ám december 23-án nyilvánosságra hozta, hogy jövőre is egy Ford Fiesta WRC-vel indul majd a Rali Világbajnokságon. Márpedig a WTCC-s projektre akkor lett volna lehetőség, ha a Citroënhez igazol, hiszen a franciák a WRC mellett pályán is lehetőséget adtak volna Kubicának.

A 30 éves ex-Forma-1-es sztár korábban ugyan arról beszélt, fontolgatja a gyorsasági versenyzésbe való visszatérést, most azonban úgy fogalmazott, még mindig a ralizás vonzza leginkább.

"A helyzetem áttekintése után úgy döntöttem, a WRC-ben folytatom, mivel továbbra is ez jelenti számomra a legnagyobb kihívást. Hosszú ideig tartott meghozni ezt a döntést, de szerencsére nem volt semmilyen kényszerítő tényező, és biztos akartam lenni abban, hogy nem sietem el a dolgot" - idézi Kubicát az Autosport magazin.

A korábbi hírekkel ellentétben a lengyel nem indul az ERC idénynyitóján, a Jänner Rally-n, hanem a Monte-Carlo Rally lesz az első 2015-ös versenye.

Kubica karrierjét továbbra is a lengyel olajtársaság, a Lotos finanszírozza majd, amely a ralis kalandok kezdete óta mellette áll.

Hozzászólások