WTCC - Kubica: legfeljebb két hetem van dönteni
Kubica: legfeljebb két hetem van dönteni
Fotó: motorshock.com

Kubica: legfeljebb két hetem van dönteni

LantiLanti
2014/11/29 16:42

Az Autosport magazin múltheti számában megjelent határidő nem jött be, a Citroën ezen a héten sem virított Robert Kubicával kapcsolatban, így továbbra sem tudjuk, találkozunk-e az ex-Forma-1-es lengyel sztárral jövőre a Túraautó Világbajnokság futamain.

Kubica körülbelül egy hónapja beszélt arról, hogy jövőre a Rali Világbajnokság mellett szívesen visszatérne a pályaversenyzésbe is, a közvélemény pedig egyből fel is melegítette a tavaly óta kihűlt Citroën-feliratos "töltött káposztát". A lengyel ugyanis minden bizonnyal elhagyja jelenlegi WRC-s csapatát, az M-Sportot, és gyakorlatilag már csak a franciáknál marad neki értelmes, gyári támogatott hely.

A dologra Yves Matton is ráérősített egy nyilatkozattal, a Citroën Racing csapatfőnöke azt mondta, szerinte Kubica még mindig képes győzni, bár lehet, hogy egy Citroënben több esélye lenne rá.

A BMW és a Renault korábbi F1-es versenyzője jelenleg Olaszországban, a lassan hagyománnyá váló Monza Rally Shown vesz részt, és ez alkalomból nyilatkozott a RedBull.com olasz kiadásának. A beszélgetésben természetesen a jövő is felmerült, és a lengyel elmondta, már nincs sok ideje meghozni a végső döntést.

"Még nem dőlt el semmi (sejtelmesen mosolyogva). Egyrészt szeretnék a WRC világában maradni, de másrészt az is elképzelhető, hogy visszatérek a pályára. Az is egy nagyszerű és komoly kihívás lenne. A két dolog teljesen más világ. Szinte a pályán születtem, és ott nőttem fel; rengeteg tapasztalatom van. A ralihoz viszont egészen más hozzáállás kell, de már két évet töltöttem el a világbajnokságon, ahol a tapasztalat nagyon fontos. Egyre kiegyensúlyozottabb vagyok, és szerintem egyre kevesebbet hibázom. Úgy érzem, képes lehetek jó eredményekre, és ez inspirál."

"Hamarosan meg kell hoznom a döntés a jövőmmel kapcsolatban. Erre néhány nap múlva sor kerülhet, de legkésőbb két héten belül választanom kell, mit csinálok jövőre. Meglátjuk, van jó néhány lehetőség" - idézi Kubicát a RedBull.com.

Az általános vélekedés szerint a lehetőségek közül a Citroën ajánlata tűnik a legkedvezőbbnek, hiszen a francia márkánál egyszerre űzhetné magas szinten a pályaversenyzést és a ralit is. Matton korábban azt is megerősítette, hogy Kubica rajta van a kívánságlistájukon, és folynak a tárgyalások a lengyel pilótával.

Hozzászólások