WTCC - Kristoffersson és Michelisz az élen a vila reali FP2 végén
Kristoffersson és Michelisz az élen a vila reali FP2 végén
Fotó: fiawtcr.com

Kristoffersson és Michelisz az élen a vila reali FP2 végén

LantiLanti
2019/07/06 11:34

Johan Kristoffersson volt a leggyorsabb az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa második vila reali szabadedzésén, a volkswagenes svéd mögött pedig Michelisz Norbié lett a második legjobb idő. 

Egyik sem óriási meglepetés, a Golf GTi tavaly is erős volt Portugáliában, bár az évkönyvekben ennek kevés nyoma maradt. Mehdi Bennani és Rob Huff kibérelte az első sort az első futamra, ám az első kanyarban összeütköztek, és mindkét autó totálkáros lett.

A Sebastien Loeb Racing viszont kiváló beállításokkal rendelkezik erre a pályára, és az autónak is fekszik Vila Real; ezt bizonyítja, hogy Huff ötödik, Bennani pedig hetedik lett. Na meg nyilván a 80 kiló súlyelőny sem egy istencsapása a számukra. 

Michelisz Norbi pedig csak egyszerűen szereti ezt a pályát, és nagyon érzi is, úgyhogy az FP1-hez hasonlóan megint jól ment. A BRC Hyundai magyar pilótája kétszer is vezette az edzést, ám az új gumis utolsó gyors körben Kristoffersson három tizeddel jobbat ment nála. 

Egy rövid időre a másik magyar, Tassi Attila is vezetett, ám végül 16. lett, ismét megelőzve csapattársát, a hazai pályán versenyző Tiago Monteirót. Atikának nem sikerült tökéletesen összeraknia a kört; a legjobb részidőivel 14. lett volna, ami egy új és ilyen veszélyes pályán nem rossz.

e5ce7e929391b4511de797edcc608bec.jpg

A második edzésen magára talált a Lynk & Co és az Alfa Romeo is, utóbbinál ráadásul elég meggyőző végsebesség adatok villantak fel. Mondjuk a Giuliettának sosem a tempóval, inkább a lassabb kanyarokkal volt gondja. 

Továbbra is szenved viszont az Audi, amely mondjuk tavaly sem itt váltotta meg a világot. Jean-Karl Vernay 13. helye biztosan nem apasztja el a WRT csapat pezsgő-büdzséjét. 

Az FP2-ben a Hondák sem brillíroztak, de egy dolgot nem szabad elfelejteni. A második szabadedzésen csak a legvégén szokták feltenni az új gumit, egy gyors körön pedig sok minden történhet. A valódi erőviszonyokat csak az időmérőn fogjuk látni. 

A második szabadedzésen is volt piros zászló, miután a gyors körön lévő Mikel Azcona úgy érezte, Tom Coronel hagy neki helyet az első sikán előtt. A bemelegítő kört futó holland viszont nem látta a spanyolt, kék zászlót nem kapott, így szépen bement a kanyarcsúcspontig, ahol viszont így túl nagy lett a népsűrűség. A holland hátsó futóműve kitört, majd befele jövet még ki is gyulladt a gumi, úgyhogy inkább félre állt. 

Legalább öt értékes körbe került Yvan Mullernek is, hogy egy ponton megnyalintotta a szalagkorlátot, amely ételmintát vett a francia felnijéből. 

Az FP2 végeredménye:

fp2.jpg

A gyakorlási időnek vége, folytatás élesben déltől, az első időmérővel.

Hozzászólások