WTCC - Kristoffersson állítólag hasonló tempót ment, mint Huff
Kristoffersson állítólag hasonló tempót ment, mint Huff
Fotó: PSRX Volkswagen Sweden

Kristoffersson állítólag hasonló tempót ment, mint Huff

LantiLanti
2018/12/19 13:00

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Túraautó Világkupában folytathatja pályafutását a kétszeres Ralikrossz Világbajnok és kétszeres STCC-győztes Johan Kristoffersson, ám most új részletek láttak napvilágot.

A 30 éves villámgyors svéd azt követően került a "húspiacra", hogy csapata, a Petter Solberg vezette PSRX Volkswagen Sweden csapat bejelentette, 2019-ben "lepauzézza" a ralikrossz programot. 

A hírt pénteken tették közzé, és a Motorsport.com értesülése szerint Kristoffersson már aznap Portiamóban tesztelte a Volkswagen Golf GTi TCR-t, ráadásul a nemzetközi motorsportos lap egy hírforrása szerint hasonló tempót ment, mint a 2012-es világbajnok Rob Huff, aki a VW igazolt gyári pilótája. 

Már lassan nehezebb olyan ember találni, aki ne hallotta volna, hogy a svéd jövőre a WTCR-ben versenyezhet, ő azonban egyelőre ködösítve fogalmaz.

"100%-ig nem tudom bezárni az ajtót, de nagyon kicsi az esélye, hogy 2019-ben egy másik csapatnál induljak a Ralikrossz Világbajnokságon" - mondta Kristoffersson a Motorsport.com-nak.
"Egyelőre körbenézek a piacon a hozzám legközelebb eső terepen, a Volkswagen családon belül. 2008 óta versenyzem velük, ezért magától értetődő, hogy kíváncsi vagyok, milyen lehetőségeim lennének náluk."
"Vannak Volkswagen TCR autók a WTCR-ben is, de a következő hetekben a rali lesz a figyelmem középpontjában." 

A "népautó" jövőre visszatér a Rali VB-re, egészen pontosan a WRC2-ben indítanak két Polo GTi R5-öt (ilyen autóval versenyez majd Herczig Norbert az ERC-ben). Az egyik versenyzőjük Eric Camilli lesz, a másik ülés viszont még betöltetlen. 

Kristoffersen emellett leszögezte, ha 2021-ben megvalósul az elektromos átállás, és visszatérnek a gyártók a ralikrosszba, ő is ott szeretné folytatni pályafutását. 

Hozzászólások