WTCC - Egy korábbi WTCC-pilótát és egy ifjú titánt igazolt a M1RA
Egy korábbi WTCC-pilótát és egy ifjú titánt igazolt a M1RA
Fotó: M1RA

Egy korábbi WTCC-pilótát és egy ifjú titánt igazolt a M1RA

LantiLanti
2020/07/07 19:33
Két 2020-as programot is bejelentett ma Michelisz Norbi versenycsapata, a M1RA egy  ismerős arccal állapodott meg, és a várakozásoknak megfelelően a csapattulajdonos új felfedezettjének további lépéseit is felügyeli.

A M1RA-nál folytatja pályafutását Dusan Borkovic, aki 2014-ben a Campos Racing színeiben dobogóra állt a suzukai WTCC-futamon. A szerb versenyző sok csapattag számára ismerős lehet, hiszen korábban annál a B3 Racingnél versenyzett, melyben Bári Dávid versenymérnökként dolgozott, és amelynél jó pár más jelenlegi M1RA-s  is szerepet vállalt. 

2015-ben együtt nyerték meg az ETCC-t, majd 2016-ban hat dobogóval hetedikek lettek a TCR International-ben. 

Borkovic tavaly a M1RA riválisaként a TCR Európa-kupán versenyzett a Target csapattal, és két negyedik hely volt a legjobbja a Hyundai i30 N TCR-el. A járvány miatt kialakult speciális helyzetben viszont egy szintet most visszalép, és 2020-ban a TCR Eastern Europe sorozatban áll rajthoz a M1RA színeiben. 

Borkovic-autoban-hockenheim.jpgFotó: TCR Europe

„Idén a legfontosabb szempont számunkra a biztonság. Olyan bajnokságot kerestünk, amelyben a közelben maradhatunk, autóval is bejárható távolságokra kell utaznunk. Mivel a TCR Europe versenynaptára ebből a szempontból kedvezőtlenül alakult, ráadásul a Hungaroring is kikerült a helyszínek közül, a TCR Eastern Europe mellett döntöttünk” – fogalmazott Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.
„Dusant jól ismerjük, 2015-ben együtt nyertünk Európa-bajnoki címet. Ügyes és gyors pilóta, akibe kódolva vannak a jó eredmények. A járvány miatt sokat kellett várnunk arra, hogy azt csinálhassuk, amit a legjobban szeretünk, úgyhogy elsősorban élvezni akarjuk a szezont. Ebben természetesen az is benne van, hogy szeretnénk sikereket elérni”

A TCR Eastern Europe 2020-as versenynaptára:

Július 24-26 - Grobnik, Horvátország
Augusztus 21-23 - Szlovákiaring, Szlovákia
Szeptember 4-6 - Brno, Csehország
Október 24-25 - Hungaroring, Magyarország

Ezzel párhuzamosan a M1RA ott lesz a Burkus Egon által szervezett Swift Cup Europe-ban is, ahol a Michelisz Norbi által felkarolt 12 éves magyar pilóta, Bucsi Attila lesz a versenyzőjük.

Michelisz Norbit saját fiatal önmagára emlékezteti felfedezettje | Eurosport

Michelisz Norbiról elég régóta látszik, tudatosan éli az életet, nem csak a pillanatban tobzódik, hanem készül a jövőre. És az is, szélesebb a látóköre annál, mintsem hogy az élet értelmét egyedül saját sikerei kimaxolásában keresse. Norbit elég régóta foglalkoztatja, hogy az elért eredményeit és megszerzett nevét, hitelét felhasználva miként segíthet másokat is abban, hogy hozzá hasonló utat járhassanak be.

„Élvezzük a munkát Attilával, mert nemcsak tehetséges, hanem megvan benne a tenni akarás is. Olyan, mint egy szivacs, szívja magába az információkat. Ha kérünk tőle valamit, addig gyakorolja, míg meg nem csinálja. Rendkívül motiváló látni, ahogy napról napra fejlődik. Jó példa erre a Hungaroring E-sport Bajnokság. Az ötvenedik hely környékén kezdett a selejtezőkön, aztán az utolsó futamon már a győzelemért harcolt, és második lett” – mondta Bári Dávid.

A M1RA nem csak Bucsi Attila miatt vesz részt a Swift Cup Europe-ban, hanem folytatódik a csapat együttműködése a kecskeméti Gáspár András Szakgimnázium és Szakiskolájával, melynek autószerelő és autótechnikus diákjai ebben a bajnokságban tanulhatnak a csapat szakembereitől. 

A Swift Cup Europe 2020-as versenynaptára:

Július 10-12 - Salzburgring, Ausztria
Augusztus 21-23 - Szlovákiaring, Szlovákia
Szeptember 4-6 - Brno , Csehország
Október 9-11 - Szlovákiaring, Szlovákia
Október 24-25 - Hungaroring , Magyarország

Hozzászólások