WTCC - Kiss Norbi visszatér a túraautózásba!
Kiss Norbi visszatér a túraautózásba!
Fotó: Kiss Norbi

Kiss Norbi visszatér a túraautózásba!

LantiLanti
2019/10/08 10:34
Hamarosan megvalósul a magyar autósport rajongók egyik nagy álma; Kiss Norbi visszatér a kamionból a túraautóba, és ismét a nemzetközi ringben száll harcba. Igaz, egyelőre csak egy versenyen, a vallelungai Motorsport Games-en (október 31-november 3). 

Kiss Norbi a 2000-es évek közepén a magyar túraautózás nagyjai közé számított, 2006-ban a Renault Clio, 2007-ben és 2008-ban pedig a SEAT León kupában lett bajnok, többek között Michelisz Norbit, Wéber Gabit és Hatvani Bálintot megelőzve. 

Ám míg a Michelisz-Wéber páros maradt a túraautózásban, Kiss Norbi előtt más világban nyíltak meg a lehetőségek. 2011-ben bemutatkozott a Kamion Európa-bajnokságon, ahol egyből az év újoncának választották, majd 2014-ben és 2015-ben bajnok lett. Azóta is ott versenyez a Mercedes színeiben, és nemrég két futamot is megnyert az idényzáró jaramai hétvégén. 

Egyszer-egyszer azért adódott számára lehetőség a túraautós visszatérésre. 2014-ben az Unicorse csapat szépséges Alfa Romeo 156-osával indult négy versenyen az ETCC-ben, ahol egy elég valószínűtlen győzelmet aratott a szlovákiaringi első versenyen. 

Egy évvel később a B3 Racingnél szállhatott be egy versenyre a SEAT León Eurocup-ban, és egy negyedik hely volt a termés. November elején pedig túraautózásban ő képviseli majd a magyar csapatot a vallelungai Motorsport Games-en. 

Norbi autóját ismét az egyik legszimpatikusabb magyar csapat, a Borbandi Zsolt vezette Unicorse készíti fel, a szekér pedig az Alfa Romeo Giulietta TCR lesz. A Motorsport Games-re az FIA és a WSC külön BoP-t fog kiadni, ami a magyar sikerek szempontjából kulcsfontosságú lesz. 

Kiss Norbi leendő ellenfelei jelen állás szerint:

Julius Adomavičius (Litvánia) - Volkswagen Golf GTI TCR
Gonzalo De Andres (Spanyolország) - Peugeot 308TCR
Jessica Bäckman (Svédország) - Hyundai i30 N TCR 
Rory Butcher (Nagy Britannia) - MG6 TCR
Zhang Zhen Dong (Kína) - MG6 TCR
Luca Engstler (Németország) - Hyundai i30 N TCR
Mason Filippi (Egyesült Államok) - Hyundai i30 N TCR
Klim Gavrilov (Oroszország) - Audi RS 3 LMS
Mat’o Homola (Szlovákia) - Hyundai i30 N TCR
Faine Kahia (Új-Zéland) - Audi RS 3 LMS
Dušan Kouřil Jr (Csehország) - Hyundai i30 N TCR
Gilles Magnus (Belgium) - Audi RS 3 LMS
Salem Al Nusif (Kuwait) - Audi RS 3 LMS
Jörg Schori (Svájc) - Opel Astra TCR
Jim Ka To (Hongkong) - Honda Civic Type R TCR

Ami a magyar csapat többi tagját illeti: Formula 4-ben Tóth László, driftben Szántó Zoltán, gokart szlalomban Kiss Dorka és Németh Bálint, a digitális kategóriában pedig Báder Benjámin indul.

Hozzászólások