WTCC - Kisebb változtatás történt a TCR BoP-n
Kisebb változtatás történt a TCR BoP-n
Fotó: fiawtcr.com

Kisebb változtatás történt a TCR BoP-n

LantiLanti
2019/06/06 20:00

Június hatodikán, csütörtökön némileg váratlanul kiadott egy frissített BoP táblázatot a TCR Technikai Bizottsága, amely azonban a WTCR-t csak kis mértében érintő változásokat tartalmaz.

Ennek értelmében az új, jövőre debütáló közös elektronikával (C-ECU) szerelt Volkswagen Golf GTi-k alapsúlyát 30 kilóval csökkentették.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

2020-tól minden gyártó ugyanazt a központilag gyártott vezérlő elektronikát lesz köteles használni a TCR-ben, ám a Volkswagen úgy döntött, a Túraautó Világkupán már idén próbára teszti a rendszert. Az első két futamon viszont a Sebastien Loeb Racing autói finoman szólva is satnyácskán teljesítettek, így a Szlovákiaring előtt visszatértek a tavaly használt ECU-hoz. 

A Technikai Bizottság döntése értelmében a közös elektronikával szerelt Volkswagenek a jövőben 30 kilóval könnyebbek lehetnek, azaz a súlykompenzáció nélküli alapsúlyuk 1235 kiló. A saját elektronikával futó Golfoké ellenben marad 1265. 

Egyelőre nem tudni, hogy a változtatás után terveznek-e a Volkswagennél visszatérni a C-ECU használatához. A német gyártón kívül eddig senki sem próbálta ki versenyben a közös elektronikát. 

Hozzászólások