WTCC - Kínai pilóta helyettesíti Tiago Monteiro helyettesét
Kínai pilóta helyettesíti Tiago Monteiro helyettesét
Fotó: fiawtcr.com

Kínai pilóta helyettesíti Tiago Monteiro helyettesét

LantiLanti
2018/09/18 16:39

Az autósport történetének első kínai VB futamgyőztese visszatér, Ma Qing Hua rajthoz áll az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa két kínai hétvégéjén.

A 30 éves pilóta azonban nem szabadkártyásként indul Ningbóban és Wuhanban, hanem Benjamin Lessennes helyét veszi át a Boutsen Ginion csapatnál. A belga versenyző Tiago Monteiro helyetteseként került be a mezőnybe, és mivel a portugál visszatérése még mindig várat magára, hosszabb időre meg is ragadt a Honda Civic-ben.

És nem ment rosszul, a TCR Benelux bajnokaként összesen hétszer szerzett pontot, legjobb eredménye pedig egy negyedik hely volt, amit a harmadik nürburgringi futamon hozott össze. 

Ami Ma Qing Hua-t illeti, ő utoljára tavaly Makaón indult az SLR Citroënjében, de TCR tapasztalatokkal is rendelkezik, 2018-ban a Teamwork Motorsportnál ment a TCR Ázsia sorozatban egy Volkswagen Golf GTI-vel. 

"Örülök, hogy a hazai pályámon visszatérhetek a bajnokságba az új szabályrendszerben is. Jó lesz ebben a sorozatban versenyezni, még akkor is, ha egyáltalán nem ismerem az autót, és a két pályán sem mentem még egyetlen kört sem. A szezon közepén kell beszállnom, miközben a többiek már rengeteg tapasztalattal rendelkeznek" - mondta Ma.
"Két szabadedzéssel és egy időmérővel nem lesz könnyű dolgom, de nagy örömöt okoz majd, hogy ismét olyan versenyzőkkel csatázhatok, mint Rob Huff, Gabriele Tarquini vagy Yvan Muller. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani ezért a lehetőségért." 

A csapat részéről a korábbi F1-es pilóta testvére, Olivia Boutsen nyilatkozott.

"Kihívásokkal teli volt eddig számunkra az első WTCR szezon, de elértünk három top5-ös eredményt, ami megmutatja, sokféle pályán vagyunk képesek jól szerepelni. Ningo és Wuhan is új helyszín lesz nekünk, és izgatottan várjuk, hogy egy olyan tapasztalt pilóta csatlakozik hozzánk, mint Ma" - fogalmazott. 

A hírek szerint a váltás előkészítheti Tiago Monteiro visszatérését, aki nemrég ismét tesztelt a Hondával, ám a TouringCarTimes értesülése szerint a japán hétvégéig még indulhat versenyen. 

Hozzászólások