WTCC - Kikerülhet egy legendás helyszín a 2020-as WTCR-naptárból
Kikerülhet egy legendás helyszín a 2020-as WTCR-naptárból
Fotó: fiawtcr.com

Kikerülhet egy legendás helyszín a 2020-as WTCR-naptárból

LantiLanti
2019/08/23 11:56

Augusztus vége felé még csak egy nagyon balul sikerült buli után hazafele dülöngélve lehetnek gondolatai az embernek a jövő évi WTCR-naptár kapcsán, ám most itt egy korai, természetesen még messze nem hivatalos hír.

Mely szerint könnyen lehet, hogy 2020-ban a bajnokság nem látogat el Suzukába, sőt, talán Japánban sem.

Erre abból lehet következtetni, hogy a Japán Automobil Szövetség nemrég megküldte az ország jövő évi nemzetközi versenyeinek időpont-listáját az FIA részére, amelyen nem szerepel WTCR-forduló. 

Japán majdnem a kezdetek óta kirobbanthatatlan ország a WTCC / WTCR naptárból, bár az évek során a tényleges helyszín változott párszor. Először 2008-ban utazott el a Túraautó Világbajnokság a szigetországba, és 2010-ig Okayamában rendezték a versenyeket. 

2011 és 2014 között aztán Suzuka vette át a vendéglátó szerepét, igaz, az első három évben csak a pálya felét, a Suzuka East-et kapta meg a mezőny. 2015 és 2018 között a Honda tulajdonában lévő TwinRing Motegi lett az új helyszín, tavaly viszont az első WTCR-szezonban ismét visszatértek Suzukába.

Természetesen nincs kizárva, hogy később még felkerül egy időpont erre a listára, mint ahogy az sem, hogy Japán helyét az utóbbi időben egyre többet emlegetett Ausztrália veszi át az Európán kívüli versenyek tömbjében. 

Hozzászólások