WTCC - Kiderült, Yvan Muller miért akart kiállni Suzukában
Kiderült, Yvan Muller miért akart kiállni Suzukában
Fotó: fiawtcr.com

Kiderült, Yvan Muller miért akart kiállni Suzukában

LantiLanti
2019/10/30 21:48

Fény derült a harmadik suzukai WTCR futam egyik eddig nem teljesen értett részletére: miért közölte Yvan Muller a rádión, hogy bejön a boxba?

A négyszeres világbajnok francia a pontszerző helyek közelében ment, amikor egy nem 100%-ig érthető rádióüzenetben közölte, bejön a boxba. A versenymérnöke, Joan Servia próbálta lebeszélni erről, azzal érvelve, hogy még lehet esélye bekerülni az első 15-be.

A Lynk & Co versenyzője végül kint maradt, és három pontot szerzett, mivel a verseny közbeni és utáni büntetéseknek is köszönhetően 13. lett. 

"Közeledünk a bajnokság végéhez. Yvan nem volt pontot érő helyen, ezért nem akartuk kockáztatni, hogy megsérüljön az autó, és szerettünk volna megspórolni néhány versenykilométert a kopó alkatrészeken. Yvan úgy érezte, a körülötte lévők rendkívül agresszíven versenyeznek, ezért nem volt biztos benne, hogy megéri kint maradni, ha nem tud pontot szerezni" - mondta a Lynk & Co sajtófelelőse a WTC Blog megkeresésre. 
"Ez nem egy olyan kérdés, amire mérnöke válaszolni tudott volna, és erre jött az a reakció, hogy 'nem hozzátok beszélek'. A csapat végül úgy döntött, vállalja a kockázatot, és fontos pontokat szerzett a 100-as autóval."

Muller számára rázósan alakult Suzuka, az első időmérőn összetörte az autót az esőben, a másodikon pedig nem jutott be a Q2-ben, így a futamokon összesen 10 pontot gyűjtött. Két fordulóval a bajnokság vége előtt így negyedik az összetettben, 48 pontra lemaradva Esteban Guerrieritől. 

Hozzászólások