WTCC - Kicsi az esély Urcera érkezésére
Kicsi az esély Urcera érkezésére
Fotó: super-tc2000.com.ar

Kicsi az esély Urcera érkezésére

LantiLanti
2017/03/28 18:06

A téli holtszezon során több kiváló argentin pilóta neve is szóba került a Túraautó Világbajnoksággal kapcsolatban, közülük kettő, Nestor Girolami és Esteban Guerrieri pedig már biztosan lehetőséget kap az idei évadban.

Girolami a Volvo gyári pilótájaként indul majd, a tavalyi termasi hétvége egyik hősének pedig egyelőre öt futamra van szerződése a Campos Racinggel, de dolgozik azon, hogy ezt kiterjessze az egész szezonra.

A harmadik korábban megszellőztetett argentin versenyző viszont úgy tűnik, idén lemarad a WTCC-ről. José Manuel Urcera még a télen tesztel a Camposnál, nem is akármilyen eredményeket elérve - erről mi is írtunk a WTCC Blogon - ám a dolog egyelőre ennyiben marad.

Urcera a hétvégén fantasztikus teljesítményt nyújtott az argentin Super TC2000 idénynyitóján, megszerezte a pole-t, majd mindkét futamot megnyerte a Citroen gyári versenyzőjeként. Pont a hazai elfoglaltságok miatt kell lemondani a Túraautó VB-ről, és nem csak az egész éves szereplésről, de valószínűleg a termasi beugrásról is.

"A WTCC versenyek sajnos ütköznek az argentínai tevékenységemmel, úgyhogy nagyon nehezen lenne kivitelezhető, hogy 2017-ben induljak a világbajnokságon is. Ez sajnos a Termas de Río Hondóban esedékes hazai versenyre is igaz" - mondta Urcera a TouringCarTimes-nak.

A TCT szerint nem is annyira a Super TC2000-el vannak időpont ütközések, hanem az jelenti a problémát, hogy Urcera a Turismo Carreterában, sőt, a harmadik nagy argentin bajnokságban, a Top Race V6 sorozatban is rajthoz áll idén.

Hozzászólások