WTCC - Ki milyen olimpikon lenne?
Ki milyen olimpikon lenne?
Fotó: fiawtcc.com

Ki milyen olimpikon lenne?

LantiLanti
2016/08/11 01:40

A Túraautó Világbajnokság argentin fordulója egybeesett a riói olimpia első két napjával, így Termas de Rio Hondóban természetesen az ötkarikás játékok is szóba kerültek.

A WTCC hivatalos honlapjának szerkesztője egy érdekes körkérdést intézett a mezőny néhány tagjához: ha nem az autóvezetéshez értenének legjobban, milyen olimpikonok lehetnének?

A megkérdezettek között hazánkat Nagy Dani képviselte, rajta kívül Tom Chilton, Rob Huff, Thed Björk, Gabriele Tarquini és Hugo Valente árulta el titkos olimpiai vágyait.

Thed Björk (Polestar Cyan Racing): "Jó lenne ott lenni az olimpián. Mivel az autósport inkább egyéni jellegű sportág, legszívesebben talán egy jégkorong csapat tagjaként tenném. Hoki olimpiai bajnoknak lenni óriási dolog lehet. Svédországban ez egy rendkívül sikeres sportág, de én még sosem próbáltam, úgyhogy minden teljesen új lenne. Fontos a kiváló csapatszellem. Svédországban pedig legenda lesz, aki a jégkorongba nagyot alkot. A másik lehetőség a rúdugrás lenne, mert jó móka lehet olyan magasra emelkedni. De azt sem próbáltam még soha."

Tom Chilton (Sébastien Loeb Racing): "Én is szeretnék aranyérmet szerezni, és ha valahol lenne erre esélyem, akkor az az íjászat, mert abban mindig eltalálom a közepét. Elég sokat szoktam gyakorolni, de legalább napi 10 óra edzés kéne, hogy olimpikon lehessek, illetve a 100 kilós súllyal is kezdeni kéne valamit. Azt hiszem, egyedül íjászatban lenne esélyem olimpiai aranyat szerezni Nagy Britanniának."

Rob Huff (Castrol Honda Racing): "Biztosan nem futó lennék, nem vagyok egy futó alkat. Talán valamelyik dobó számban indulnék, és leginkább a kalapácsvetés tetszik. Veszélyesnek tűnik, de állok elébe. Esetleg még valamilyen vízisport jöhetne szóba, de a legfontosabb, hogy legyen benne némi adrenalin."

Dániel Nagy (Zengő Motorsport): "A testvérem, Nagy Viktor miatt közeli kapcsolatban vagyok a vízilabdával, hiszen ő a magyar válogatott kapusa. Már ki is próbáltam magam benne, úgyhogy ha lenne lehetőségem, a vízipólót választanám."

Gabriele Tarquini (LADA Sport Rosneft): "Imádom az atlétikát, mert az maga a csupasz sport. Fiatal koromban elég gyors voltam 100 méteren, az olasz U16-os bajnokságon döntőt futottam. Szóval az álmom, hogy rajthoz állhatok az olimpián a 100 méteres fináléban."

Hugo Valente (LADA Sport Rosneft): "Mint a legtöbben, fiatal koromban én is mindig néztem a 100 méteres síkfutást, ami az olimpia leghíresebb és legnézettebb eseménye. Teljesen őrült, amit csinálnak. Szeretem még az úszást is, bár nem vagyok egy nagy úszó, de a versenyeket szívesen nézem."

Hozzászólások