WTCC - Kevin Ceccon kapós, de elmondta, számára mi a prioritás
Kevin Ceccon kapós, de elmondta, számára mi a prioritás
Fotó: fiawtcr.com

Kevin Ceccon kapós, de elmondta, számára mi a prioritás

LantiLanti
2019/01/09 14:35

A váratlanul jól sikerült túraautós bemutatkozással igencsak felhívta magára a figyelmet Kevin Ceccon, a WTC Blog úgy tudja, több gyártó noteszébe is bekerülhetett az olasz pilóta neve. 

Ceccon nulla túraautós tapasztalattal ült be az Alfa Romeo Giulietta TCR-be a Szlovákiaringen, ám egyből képes volt hozni Fabrizio Giovanardi tempóját, majd Suzukában időmérőt és futamot is nyert az addig jobbjára sereghajtó technikával. 

Egy ilyen bemutatkozás sok kaput megnyithat számára, főleg most, amikor a gyártók két kézzel kapkodnak a tehetséges túraautósok után. Neki viszont egyértelmű a prioritás.

"2019-re az az első számú tervem, hogy a Romeo Ferrarisszal folytathassam a WTCR-ben. Azt gondolom, óriási lehetőségek vannak még ebben a projektben, és rengeteget tudnánk fejlődni 2018-hoz képest" - mondta Ceccon a FormulaPassion.it-nek. 

A 25 éves, korábbi AutoGP-bajnok pilóta a legendás csapattársról, Fabrizio Giovanardiról is elmondta véleményét.

"Fabrizio egy nagyon különleges személyiség, akivel jól megértettük egymást. Nagy élmény volt egy boxban dolgozni vele. Ő az a fajta, aki nem csak beszél, de meg is hallgatja a másikat. ÉS nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Kínában például 15 napig szinte minden percben együtt voltunk, és jól érzetem magam. Nagyon tisztelem őt, és sajnálom, hogy elváltak útjai a Romeo Ferrarisszal."

Ceccon decemberben már tesztelt az Alfa Romeo Giuliettával, és a hírek szerint jó esély van rá, hogy 2019-ben is a csapat WTCR-pilótája legyen. 

Hozzászólások