WTCC - Kevin Ceccon együtt kerékpározik Robert Kubicával és Ale Petacchival
Kevin Ceccon együtt kerékpározik Robert Kubicával és Ale Petacchival
Fotó: Kevin Ceccon

Kevin Ceccon együtt kerékpározik Robert Kubicával és Ale Petacchival

LantiLanti
2019/01/04 14:24

Pénteken ünnepli 44. születésnapját az olaszok kerékpáros sprinter legendája, Alessandro Petacchi, aki hosszú pályafutása során hat szakaszt nyert a Tour de France-on, 22-t a Giro d'Italián és 20-at a Vueltán, nem beszélve a többi jelentős győzelméről.

Nyugi, nem toltam el a kategóriaválasztást, ennek a cikknek nem az ESBringa-rovatban van a helye, a főszereplője ugyanis nem Ale Jet, hanem az Alfa Romeóval tavaly WTCR-futamot nyerő Kevin Ceccon.

Petacchi születésnapja alkalmából a modern trendnek megfelelően Ceccon egy közös fotóval kedveskedett, amelyből kiderül, az olasz pilóta korábban edzés gyanánt együtt tekert a kerékpáros klasszissal, és a Formula-1-be idén visszatérő Robert Kubicával is. 

"A legjobbakat, Ale Jet! Amikor még gyönyörű tájakon repültem" - írta Ceccon a közösségi oldalán, és melléket hozzá egy a közös tekerésen készült videót. 

A tavalyi WTCR-év újoncának választott olasz egy másik helyen is megosztott egy közös képet, ez látható fentebb. 

Petacchi érthető okokból kerékpározik, és Kubicáról is régóta tudjuk, mennyire fontos szerepet tölt be a sportág az életében. Egy éve így nyilatkozott az olasz SportWeek magazinnak:

"A szüleim elmesélték, hogy gyerekként hamarabb tanultam meg tekerni, mint járni. Valószínűleg lusta voltam. Később mountain bike-oztam, és tagja voltam egy krakkói kerékpáros csapatnak. De aztán elkezdtem gokartozni, és onnantól már csak a jó forma megtartásáért bringáztam" - mesélte Kubica.
"A balesetem után volt egy időszak, amikor nagyon rosszul éreztem magam, fájdalmaim voltak, és ilyenkor egy jó kis tekerés segített megnyugodni, eltöprengeni. Ma már úgy vagyok vele, hogy ha két-három napig nem tudok elmenni, hiányzik."
"Ráadásul imádok enni, és a bringázásnak köszönhetően így sincs túlsúlyom."

Ha az ember kicsit jobban szétnéz az interneten, hamar kiderül, hogy egy eléggé összeszokott társaságról van szó, akik egyrészt sokat kerékpároznak együtt, másrészt például van közös képük gokartpályáról is. 

Ceccon és Kubica egyébként nem csak Petacchival, de egy másik olasz klasszissal, Pippo Pozzatóval is tekert már együtt; erről is van bizonyíték a Gugolon. Íme néhány kerós fotó:

DFQKNJ1XYAAxGe7.jpg large.jpg Fotó: Alessandro Petacchi

bike.jpg Balról: Ceccon, Petacchi és Kubica

És egy ráadás kép, bár itt Ceccon kicsit háttérbe szorul. A lengyelek világbajnok kiválóságával, Michal Kwiatkowskival: 

 

Hozzászólások