WTCC - Két túraautós bemutatót várunk a jövő héten
Két túraautós bemutatót várunk a jövő héten
Fotó: Cupra Media

Két túraautós bemutatót várunk a jövő héten

LantiLanti
2020/02/12 12:19

Jövő hét közepén két olyan időpont is van, amit érdemes beírni a naptárba; két fontos túraautósporttal kapcsolatos bemutatót is tartanak. Az elsőt február 19-én, a másodikat pedig egyből a következő nap.

Szerdán áll a nagyközönség elé az Eurosport Events, amely egy párizsi sajtóesemény keretében árul el további részleteket az idén induló elektromos TCR bajnokságról. Nem is annyira a 2020-as évről, sokkal inkább a hosszú távú stratégiáról.

Egyelőre nem sok információ szivárgott ki, de Francois Ribeiro korábban úgy fogalmazott, egy teljesen új koncepcióval készülnek, tehát az eTCR nem csak az energiaforrásban tér majd el a Túraautó Világkupától.

Egy nappal később, február 20-án aztán a Cupra lép majd a közönség elő, ők egy nagyszabású bemutató keretében leplezik le a León legújabb utcai változatát, illetve a frissített benzines TCR-autót, a Cupra León Competitiont és az elektromos e-Racert.

"A Cupra León a márka zászlóshajója, mostanáig közel 44.000 darabot adtunk el az előző generációból. Az új Cupra León bemutatása tovább erősíti majd a márkát, és új identitást ad egy emblematikus autónak. Ez lesz a Leónok királya" - mondta Wayne Griffiths, a Cupra ügyvezetője.

A versenyváltozat iránt is nagy az érdeklődés, Jaime Puig, a Cupra Racing vezetője elmondta, nem tudnak minden igényt kiszolgálni a szezon kezdetéig, de folyamatosan adják majd át a megrendelt autókat.

"Az autó teljesen átalakul, csak nagyon kevés elemet vettünk át az előző modellből, mivel az alapja már az új León, amit most mutatunk be. Bár az autó teljesen friss, a legfontosabb alapelvünk változatlan: minél több széria, vagy csak kis mértékben módosított alkatrészt használunk. Ettől megbízható az autónk, és marad versenyképes az ár" - fogalmazott Puig.

Az új Cupra León Competitionből Magyarországra is kerülhet, hiszen ahogy korábban beszámoltunk róla, a Zengő Motorsport dolgozik a WTCR-visszatérésen.

Hozzászólások