WTCC - Két szabadkártyás versenyző is lesz a suzukai WTCR-versenyen
Két szabadkártyás versenyző is lesz a suzukai WTCR-versenyen
Fotó: fiawtcr.com

Két szabadkártyás versenyző is lesz a suzukai WTCR-versenyen

LantiLanti
2019/09/20 11:41

Idén messze nem hemzsegnek annyira a szabadkártyás versenyzők a WTCR-ben, mint egy évvel korábban, az október második hétvégéjén esedékes suzukai hétvégén viszont két vendégpilótát is köszönthetünk a mezőnyben. 

Mindketten az idén 30 éves Audi Team Hitotsuyama csapatnál indulnak, így nem nehéz kitalálni, hogy két Audi RS3 LMS-t vezetnek majd. 

Egyikük a 30 éves Ryuichiro Tomita, aki 2014 óta versenyez a Super GT-sorozat GT300-as (GT3-as) kategóriájában, ahol 2015-ben nyert is két futamot (az egyiket pont Suzukában). 2018-ban került a Hitotsuyama csapathoz, akikkel a Super GT mellett többek között a Suzuka 10 óráson is rajthoz állt. Idén ezt az alkalmat használta ki, hogy kérjen pár tanácsot Fred Vervischtől (Comtoyou Audi).

"Mondott néhány dolgot a WTCR-ről, egyrészt magáról az autóról, másrészt arról, hogyan lehet hatékonyan beosztani az időt a rendkívül feszes program során. Emellett nemrég teszteltem is az Audi RS3 LMS-t Fujiban. Tavaly már mentem az autóval Motegiben, és harmadik lettem egy endurance versenyen" - mondta Tomita.

03-Vervisch-and-Tomita.jpg

"Tudom, mennyire kemények lesznek az ellenfelek, de így is kitűztem magam elé egy célt: szeretnék bekerülni az első tízbe. Nagyon sokat versenyeztem már Suzukában, sőt 2015-ben nyertem is itt a GT300-as kategóriában."

A csapat másik versenyzője mindössze húsz éves; Ritomo Miyata az egyik legnagyobb japán formaautós ígéret, de most először vezet majd elsőkerekes gépet. 2016-ban és 2017-ben megnyerte a japán F4-es bajnokságot, ám a második szezonjában már az F3-ba is belekóstolt, ahol egyből negyedik lett.

Tavaly már csak a Japán Forma 3-ra összpontosított, ahol két futamgyőzelem mellett másodikként zárt. Az elmúlt két szezonban Makaón is indult, és egy 12. valamint egy 13. hely lett a mérlege. 

Miyata idén már hat futamon győzött a japán F3-as bajnokságban, ám két diszkvalifikálás miatt csak második Sacha Fenestraz mögött az összetettben. A bajnokságból két verseny még hátra van, ám már matematikai esélyes sincs a bajnoki címre. Időközben idén a Super GT-be is belekóstolt, sőt, már GT500-as gépet is vezetett, illetve bekerült a Toyota tehetségfejlesztő programjába. 

Azért nem ugrik fejest az ismeretlenbe a TCR-autóval sem; ő is volt tesztelni Fujiban. 

Ami a Hitotsuyama csapatot illeti, ők 2011 óta versenyeznek Audival, és többek között megnyerték korábban a Super Taikyu sorozatot. Idén felléptek a Super GT-be a GT3-as Audijukkal, és közben a Japán TCR-bajnokságban is jelen vannak. 

Hozzászólások