WTCC - Képekkel elemezzük ki, mi változott az új Alfa Romeón
Képekkel elemezzük ki, mi változott az új Alfa Romeón
Fotó: fiawtcr.com, tcr-series.com

Képekkel elemezzük ki, mi változott az új Alfa Romeón

LantiLanti
2019/03/06 12:29

Három TCR-gyártó, az Alfa Romeo, a Lada és a Renault is vadonatúj autót homologizáltatott a 2019-es szezonra, a privát alapú kategóriában ugyanis ez az egyetlen módja a technika fejlesztésének. 

Michela Cerruti, az Alfa Romeo Giuliettát építő Romeo Ferraris istálló projektvezetője elmondta, pontosan mi változott a Veloce névre keresztelt új gépben.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

"Ez egy teljesen új projekt, és még sajnos nem volt időnk rá, hogy pályán hasonlítsuk össze a két modellt. De azért építettük a Velocét, hogy tovább javítsuk a teljesítményünket. Kívülről nagyjából ugyanúgy néz ki, a fontos változások ugyanis mind belül találhatók. Könnyebb lett a kasztni, és így teljesen megváltozott a súlyelosztás, aminek köszönhetően az autó mozgékonyabb, és könnyebben vezethető. Pont ezen a területen voltunk gyengék" - mondta Cerruti a tcr-series.com-nak.

A változások ezen kívül érintik az első lökhárítót és a splittert, valamint a hátsó szárny rögzítését is, amely a légellenállás javítást célozza meg. 

Cerruti hozzátette, a régi Giuliettából eddig 14-et adtak el, az új Velocével kapcsolatban viszont nem akarnak becsélésekbe bocsátkozni. Egy megrendelés már érkezett Ausztráliából, és a projektvezető szerint a WTCR-en kívül még legalább két másik bajnokságban feltűnik majd az új Giulietta. 

Íme a legszembetűnőbb változások, melyek az első és a hátsó lökhárítót, a hátsó szárnyat, valamint a küszöböt érintik.

Alfa_lokos.jpg

Itt egy másik kép-páros az autó elejéről, ami még jobban érzékelteti a változások mértékét. Ebből kiderül, hogy splitter messze nem változott annyit, ahogy az az elsőn látszik. Ilyen csalóka tud lenni egy fotó:

Alfa_lokos2.jpg

És íme a küszöböt, valamint a hátsó lökhárítót érintő néhány változás:

Alfa_kuszob.jpg

És végül íme a teljesen átszabott hátsó szárnyrögzítő elem, illetve egy másik szögből az átalakított hátsó lökhárító:

Alfa_hatsoszarny.jpg

Hozzászólások