WTCC - Képek az új Honda Civic-ről
Képek az új Honda Civic-ről
Fotó: civicx.com

Képek az új Honda Civic-ről

LantiLanti
2015/09/14 20:44

Az utóbbi többször is felmerült a téma, hogy a Honda WTCC-s problémáira leginkább egy teljesen új autó építése jelenthetné a megoldást, hiszen a jelenlegi TC1-es Civic formája messze nem ideális a riválisokhoz képest, ráadásul a jókerrendszer miatt korlátozottak a fejlesztési lehetőségek is.

Bár hivatalos információnk nincs róla, egyáltalán nem kizárható, hogy a japán gyártónál is így gondolkoznak. Erre több olyan jel is utal, amely bizonyító erejűnek semmiképpen sem nevezhető, de teljesen lebecsülni sem szabad.

Az egyik ilyen jel, hogy William De Braekeleer, a Honda európai motorsport főnöke korábban a WTCC Blognak úgy nyilatkozott, több lehetőséget is megvizsgálnak a jövőre nézve, és közülük az egyik egy új Civic építése.

Szintén érdekes, hogy a motegi hétvége előtt Alessandro Mariani elmondta, minden valószínűség szerint nem építenek új darabokat a jelenlegi TC1-es kocsiból 2016-ra. Elképzelhető, hogy pont azért, mert a háttérben már az új autón dolgoznak, és nem szeretnék feleslegesen szétforgácsolni az erőforrásaikat. Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk 2017-ben bedobják az új kocsit, akkor a most épített autókat mindössze egy évig használnák, ami biztosan veszteséges lenne.

Civic_gen10_2

Szóval távok állok attól, hogy kijelentsem, a Hondánál új TC1-es autón dolgoznak, de egyáltalán nem lepne meg a dolog, sőt, érzésem szerint valószínűnek mondható ez a forgatókönyv.

Éppen ezért aktuális a Totalcar ma cikke, amely az új Civic első valamirevaló kémfotóit mutatja be. Ilyen lehet a 10. generáció, és ha a fejtegetésünk helyes, ebből épülhet Michelisz Norbiék új fegyvere.

A Totalcar szerint ennél a típusnál már megjelennek a kis lökettérfogatú turbómotorok, azaz a WTCC-s szereplés még közvetlenebb promóciót tesz majd lehetővé.

Civic_gen10_1

Hozzászólások