WTCC - Karanténba került Tassi Attila egyik csapattársa
Karanténba került Tassi Attila egyik csapattársa
Fotó: Nestor Girolami

Karanténba került Tassi Attila egyik csapattársa

LantiLanti
2020/03/19 11:07
Múlt szombat óta házi karanténban van az All-Inkl.com Münnich Motorsport egyik argentin versenyzője; Nestor Girolami azt követően zárkózott el, hogy a hétvégét Ausztráliában töltötte. 


Tassi Attila leendő csapattársa múlt héten a Melbourne Parkban járt, ahol szerette volna megnézni csapatfőnökét, René Münnichet a TCR Ausztrália sorozat futamain. A túraautó versenyeket viszont, ahogy az egész F1-es hétvégét, végül törölték, miután a McLaren egyik embernénél kimutatták a koronavírus fertőzést, a csapatok többsége pedig a hazautazás mellett döntött. 

Girolami tehát versenyt nem látott, de még egy nehéz döntést is meg kellett hoznia: spanyolországi otthonába, vagy Argentínába utazzon haza?

"Folyamatosan nyomon követtük a híreket, és attól tartottunk, le fogják zárni a spanyolországi repülőtereket. Sőt ugyanez a veszély fennállt Argentínával kapcsolatban is, ezért végül úgy döntöttem, hazautazom a szeretteimhez a szülőhazámba. Egyébként is jó velük lenni, de ilyenkor még fontosabb, hogy közel legyünk egymáshoz" - mondta Girolami a Campeones-nek. 

Mivel azonban a koronavírus által érintett térségből érkezett, 14 nap otthoni karantén várt rá. Ezt az időszakot is igyekszik hasznosan tölteni, például sokat szimulátorozik. 

"14 nap nem kevés idő, főleg nekem, hiszen szeretek folyton ide-oda menni. Úgyhogy kicsit fura érzés, hogy be vagyok zárva a lakásomra. De most nagyon fontos a szolidaritás, különösen az idősebb emberek felé. Úgyhogy marad a szimulátor, pár online verseny, illetve igyekszem sokat edzeni, valamint elemezni a tavalyi adatokat."

Girolami hozzátette, a változtatások ellenére a WTCR 2020-as versenynaptára még mindig nagyon vonzó, és bízik benne, hogy hamarosan jobb hírek érkeznek, és eldől, mikor indulhat el a szezon. 

Hozzászólások