WTCC - Jövőre kezdik el bevezetni az egységes elektronikát a TCR-ben
Jövőre kezdik el bevezetni az egységes elektronikát a TCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Jövőre kezdik el bevezetni az egységes elektronikát a TCR-ben

LantiLanti
2019/02/06 11:06

Tartja magát a tervhez a TCR kategóriát megalapító WSC Ltd., és 2020-ban bevezeti az egységes elektronika használatát az egyre népszerűbb túraautós kategóriában.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint minden gyártó saját maga gyárthat vezérlő egységet az autójába, ami egyrészt lehetőséget ad némi fejlesztési versenyre, másrészt viszont jelentősen megnehezíti a teljesítménykiegyenlítést.

Elindult a WTC Blog Facebook Csoportja. Kattints ide, és csatlakozz!

Elég csak az év eleji BoP tesztre gondolni, ahol az autók hangolását a gyári mérnökök végzik, és a saját gyártású elektronika magában hordozza a kisebb-nagyobb ügyeskedés lehetőségét. Erre jelenthet megoldást az egységes ECU.

A tavaly augusztus végi bejelentés óta viszont ebben a témában semmilyen újdonság nem hangzott el, így a témával kapcsolatban megkerestük a TCR sajtóosztályát.

"Az egységes elektronika használata a következő év kezdetétől kötelező lesz minden újonnan épített TCR-autó esetében. A meglévő modelleknél is választhatóvá tesszük az központilag gyártott ECU-ra való váltást" - tájékoztatott bennünket a kategória sajtófőnöke a WTC Blognak.

2020 után tehát már minden újonnan gyártott TCR-autóba ugyanaz az elektronika kerül, ám lesz egy átfutási idő, amíg saját és a központilag gyártott ECU-k együtt lehetnek jelen a kategóriában. Erős a gyanúm, hogy az egységes elektronikát úgy fogják kialakítani, hogy mindenki jobban járjon a váltással. De ez még a jövő zenéje, idén minden marad a régiben.

Hozzászólások