WTCC - Jövőre jön az új TCR-autó, de az Audit aggasztja a túlzott gyártói jelenlét
Jövőre jön az új TCR-autó, de az Audit aggasztja a túlzott gyártói jelenlét
Fotó: fiawtcr.com

Jövőre jön az új TCR-autó, de az Audit aggasztja a túlzott gyártói jelenlét

LantiLanti
2019/07/25 10:31

Több egymástó független forrásból is úgy értesültünk, az Audi Sport növekvő aggodalommal figyeli a TCR-kategória fejleményeit, és egyáltalán nem örül annak, hogy a kezdeti állapothoz képest jelentősen nőtt a gyártói jelenlét. 

A Volkswagen Csoport márkái tisztán üzleti okok miatt vannak jelen a kategóriában; még egyértelműbben fogalmazva az a céljuk, hogy minél többet eladjanak az RS3 LMS-ből. Emiatt elemi érdekük, hogy az autók minél olcsóbbak maradjanak.

Más gyártók esetében viszont marketingcélok is megjelennek; a spektrum másik végén ott a Lynk & Co, amely idén egyetlen autót sem adott el privát csapatoknak, ellenben rengeteg pénzt költött el a WTCR-re, hogy ott népszerűsítse magát. Náluk nyilván sokkal bátrabban nyílik az erszény, és egészen mást jelent a megtérülés.

Az Audi-pilóták már a barcelonai szezonnyitón jelezték a WTC Blognak, jövőre érkezik a márka új TCR-autója, ám mikor néhány hete a németek sajtófelelősét kérdeztem, még úgy válaszolt, semmilyen konkrétummal nem tud szolgálni. 

Tegnap azonban egy ausztrál oldalnak Oliver Hoffmann, az Audi Sport vezetője megerősítette 2020-ban jön az új RS3 LMS. Majd hozzátette, az eddigi sikerek ellenére aggodalommal figyelik az eseményeket.

"A TCR-t egy nagyon sikeres kategóriának tartjuk, ahol komoly eredményeket értünk el az RS3 LMS-el, és az eladott autók flottája is egyre növekszik. De észre kell venni, hogy van néhány olyan gyártó, amely nem az ügyfélversenyzés szellemében működik. Nekik többe-kevésbé gyári programjuk van. Úgyhogy figyelemmel kísérjük a TCR-kategória sorsának alakulását" - idézi Hoffmannt az ausztrál AutoAction.

A cikk írója szerint jövőre már a Lynk & Co autói is megvásárolhatóak lesznek, és a márka állítólag minimum 10 darabot szeretne értékesíteni a Kínai és az Ázsiai TCR bajnokságban. 

Hozzászólások