WTCC - John Filippi idén is indul a WTCC-ben
John Filippi idén is indul a WTCC-ben
Fotó: fiawtcc.com

John Filippi idén is indul a WTCC-ben

LantiLanti
2017/01/28 20:05

Ennél többet viszont egyelőre nem tudunk a korzikai pilótáról, hiszen mindössze annyit közölt a közösségi médián keresztül, 2017-et is a Túraautó Világbajnokságon tölti.

Filippi először három éve mutatkozott be a WTCC-ben, ám az első szezont még egy TC2T-s SEAT Leónban töltötte a spanyol Campos Racingnél.

2015-ben aztán átült egy TC1-es Chevrolet-be, és a tavalyi szezonra is hűséges maradt az amerikai márkához, valamint a Camposhoz. Legjobb eredménye eddig egy nyolcadik hely, illetve egészen pontosan három. Tavaly kétszer is sikerült elcsípnie a fordított rajtrácsos pole-t, ám sem Argentínában, sem Kínában nem tudta komolyabb eredményre váltani.

Az idén negyedik WTCC-s évét kezdő Filippit tavaly az online autóalkatrész-forgalmazó OSCARO szponzorálta, az idei tervekről viszont egyelőre semmi sem ismert.

"Örömmel jelenthetem be, hogy idén is a Túraautó Világbajnokságon fogok versenyezni" - olvasható Filippi tömör bejelentése a Twitteren.

A TouringCarTimes szerint a francia pilóta 2017-ben is a Campos Racingnél megy majd egy Chevrolet-vel, a WTCC Blog viszont úgy értesült, elképzelhető, hogy Citroenre vált, és átigazol a Sebastien Loeb Racinghez.

Filippi ezt a fotót mellékelte a Twitter bejelentéshez:

C3Q0IvbWAAAxa2j.jpg large

Hozzászólások