WTCC - Itt az első 2019-es BoP-változtatás a TCR-ben
Itt az első 2019-es BoP-változtatás a TCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Itt az első 2019-es BoP-változtatás a TCR-ben

LantiLanti
2019/04/27 00:35

Még az első hungaroringi időmérő edzést megelőzően változtatott a BoP táblázaton a TCR-kategória technikai bizottsága: a döntésük értelmében a Volkswagen kis mértékű könnyítésben részesült. 

Pontosabban nem mindegyik Golf GTi, csak azok, amelyek a legújabb elektronikával futnak. A WTCR szempontjából azonban ez a kitétel lényegtelen, hiszen a Sebastien Loeb Racing valamennyi autójában ezt használják.

Az új BoP táblázat 10 kiló könnyítést engedélyez a Volkswageneknek, miközben az összes többi autóra vonatkozó előírásokat változatlanul hagyja. Ezzel a Golfok minden érték tekintetében egy szintre kerültek az év elején a legnagyobb kedvezményeket kapó Cuprákkal. 

Az SLR négy pilótája számára rendkívül nehezen indult a szezont, Marrakeshben egyiküknek sem sikerült bekerülnie az első 15-be a két időmérőn, és Rob Huffot leszámítva az első 20 is elérhetetlen volt számukra. 

Az első hungaroringi szabadedzésre sem javult sokat a helyzet; Rob Huff 1.2 másodperc hátránnyal 17. lett, miközben a másik három pilóta a top20-on kívül zárt.

A Hungaroringre érvényes BoP táblázat: 

BoP_hun.jpg

Hozzászólások