WTCC - Idén nem térnek vissza a Comtoyou Cuprák a WTCR-be
Idén nem térnek vissza a Comtoyou Cuprák a WTCR-be
Fotó: fiawtcr.com

Idén nem térnek vissza a Comtoyou Cuprák a WTCR-be

LantiLanti
2020/02/13 12:04

A WTCR-ben szereplő belga Comtoyou Racing ma egy Twitter-közleményben hozta nyilvánosságra, hogy egy év után véget ér az együttműködésük a Cupra márkával. 

A szűkszavú tájékoztatás szerint az autókat már kamionba tették, és készen állnak rá, hogy elszállítsák őket a csapat waterlooi bázisáról. 

A Comtoyou két éve négy Audi RS3 LMS-el érkezett meg a Világkupába, ám a tavaly bevezetett korlátozások miatt 2019-ben már csak kettőt indíthattak. Mivel azonban igény és kapacitás is volt, mellé tettek még két Cuprát is, melyeket Tom Coronel és Aurelien Panis vezetett. 

Ez az a két autó, amely idén már nem tér vissza a mezőnybe, és így felmerül a kérdés, mi lesz a Comtoyou-val. Két hónapja még úgy nyilatkoztak, dolgoznak azon, hogy Audikkal folytassák, sőt egy olyan mondat is elhangzott, hogy ha lesz Audi a WTCR-ben, azt biztosan ők versenyeztetik majd. Azóta viszont semmi hír. 

A döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy a Cupra idén új TCR autót dob a piacra. A régivel így már nem annyira kifizetődő tovább versenyezni, a benzines TCR ingatag jövője miatt viszont újra sem feltétlenül éri meg beruházni, ha valaki csak a Túraautó Világkupával tervez. 

A belga csapat azt ígéri, hogy hamarosan további információkat oszt meg a jövővel kapcsolatban. 

Hozzászólások