WTCC - Idén mindhárom WTCR-futamot közvetíti az Eurosport
Idén mindhárom WTCR-futamot közvetíti az Eurosport
Fotó: fiawtcr.com

Idén mindhárom WTCR-futamot közvetíti az Eurosport

LantiLanti
2019/01/09 10:51

Hála Istennek nem jött be, úgyhogy a magyar nézők által nagyon utált 2018-as újítás egy év után már fekszik is a koporsóba: 2019-től nem a Facebookon, hanem ugyanúgy az Eurosporton lesz a szombati verseny élő közvetítése.

Önmagában nem is az online adással volt probléma Magyarországon, hanem azzal, hogy a Facebookra nem volt megoldható a magyar nyelvű közvetítés, így a hétvégék első futamát csak angol kommentárral lehetett nézni.

Francois Ribeiro nemrég elismerte, a Facebook Live-közvetítés hatalmas csalódás volt számukra 2018-ban, így idén az első versenyt is visszaviszik a hagyományos TV-re. 

"Az élő Facebook-adás nagyon komoly csalódást okozott. Nehéz ügy ez. A Facebook ugyanúgy egy médium, de sokat kell vele kísérletezni ahhoz, hogy az ember megértse, miként lehet a leghatékonyabban használni" - idézi Ribeirót a TouringCarTimes.
"Sokan mondták nekem korábban: 'Francois, ha ezt kiteszed a Facebookra, egymillió néződ lesz'. Nagyon sok kreatív dolgot csináltunk, klipeket, videókat, amelyben a versenyzők promótálták a bajnokságot, és ezt folytatni fogjuk, de az élő közvetítés messze elmaradt a várakozásainktól, úgyhogy leállítottuk."

Ahogy arra az Eurosport Events vezetője utalt, a közösségi média a jövőben is fontos szerepet tölt majd be a bajnokság életében.

"A szabadedzéseknél és az időmérőnél továbbmegy a dolog, ez rendben is van, de a három futam mindegyike visszakerül a lineáris televízióprogramba. Nehezen tudnám elmagyarázni a csapatoknak, a szponzoroknak és a gyártóknak, hogy miért büntetem őket, mikor a TV 50 millió nézőt hoz, ezzel szemben a Facebook live csak maximum 100 ezret."
"2019-ben a közösségi médiát a bajnoksággal kapcsolatos történetek elmesélésére használjuk majd, és nem élő közvetítésre" - zárta Ribeiro

A döntés természetesen nem érinti az Eurosport Player szolgáltatást, ahol a WTCR-hétvégék valamennyi eseménye élőben nézhető. És elárulok egy titkot: már elindult a fejlesztése annak a rendszernek, amellyel magyarul is tudunk majd közvetíteni a Playerre. Pontos időpontot még nem tudok mondani, de az sem kizárt, hogy már márciustól lesz magyar kommentár a szabadedzésekhez és az első időmérőhöz az Eurosport web-TV-jén. 

Hozzászólások