WTCC - Hyundai-ra vált a WTCR-be belekóstoló MotoGP versenyző
Hyundai-ra vált a WTCR-be belekóstoló MotoGP versenyző
Fotó: tcr-series.com

Hyundai-ra vált a WTCR-be belekóstoló MotoGP versenyző

LantiLanti
2019/12/02 13:53

Két hét múlva Malajziában zárul az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa. Minket magyarokat Michelisz Norbi bajnoki hadjárata izgat leginkább, a helyiek viszont valószínűleg ugyanennyire várják MotoGP-s kedvencük, Hafizh Syahrin bemutatkozását, aki szabadkártyával indul. 

Az idén a KTM-hez szerződő 25 éves motoros régóta készül a vendégszereplésre, múlt hónapban például egy ötórás edzésen vett részt a Sepangra szintén szabadkártyát kapó Mitchell Cheah-val. 

A számottevő TCR tapasztalattal rendelkező honfitárstól kapott információkkal a fejében aztán nekivágott a Sepangi 1000 km-es endurance versenynek, ahol Alister Yoong (a korábbi F1-es versenyző Alex fia) és Bradley Benedict Anthony társaságban egy Toyota Vios-t vezetett.

A nagy tapasztalatszerzés végül nem jött össze, mivel a 69. körben ütköztek, és motorhiba miatt ki kellett állniuk. 

A MotoGP-s pilótával kapcsolatos legfrissebb hír pedig az, hogy a korábban bejelentettel ellentétben Ő és Cheah is egy Hyundai i30 N TCR-el indul majd. A Team Engstler eredetileg két Volkswagen Golf GTi-t készített volna fel számukra, ám végül a koreai márka lett a befutó. 

A csapat így hivatalosan Hyundai Team Engstler néven fut majd Sepangban. 

"A Hyundai i30 N TCR és a Team Engstler nagyon eredményes évet zárt Ázsiában; megnyerték a TCR Ázsiát és TCR Malajziát is. Ez a szabadkártyás indulás a WTCR-ben tökéletes lezárás lesz, és jól mutatja, az autó mennyire népszerű a régióban" - fogalmazott Anfrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing eladásokért felelős vezetője.

A két említett maláj pilóta mellett egy harmadik helyi versenyző, Douglas Khoo is csatlakozik majd a WTCR mezőnyéhez. 

Hozzászólások