WTCC - Adamo: ha a 2019-es szintet akarják fenntartani, jövőre senki sem fog versenyezni!
Adamo: ha a 2019-es szintet akarják fenntartani, jövőre senki sem fog versenyezni!
Fotó: Hyundai Motorsport

Adamo: ha a 2019-es szintet akarják fenntartani, jövőre senki sem fog versenyezni!

LantiLanti
2020/04/05 12:19
Borúlátó képet festett az idei lehetőségekről és a 2021-es kilátásokról a Hyundai Motorsport vezetője. Szerinte a koronavírus járvány következtében kialakuló gazdasági hullámvölgy miatt muszáj lesz lejjebb nyomni a költségeket a motorsportban.

Andrea Adamóval Kőváry Anett készített videó interjút a #roomnews sorozat keretében. 

Michelisz Norbi főnöke elmondta, náluk nem állt meg teljesen az élet az alzenau-i központban, és hála Istennek mind a 270 alkalmazott megúszta eddig a koronavírus fertőzést. 

Ami a várható jövőt illeti, ő a pesszimistábbak közé tartozik; nem tartja valószínűnek, hogy július vége, augusztus eleje előtt autóversenyeket lehessen rendezni. Mind mondja, lehetséges, hogy addigra a legtöbb európai országban normalizálódni fog a helyzet, ám a nemzetközi közlekedés változni fog.

"El lehet felejteni azt, hogy a jövőben a személyi felmutatásával, az utolsó pillanatban felugorjunk a repülőre. Ilyen téren is sokat fog változni a világ, de most még nem tudni, pontosan milyen irányba" - mondta Adamo. 

Szerinte jelenleg terveket még nem lehet kialakítani, csak a lehetséges forgatókönyveket tudják felvázolni. Ebből a szempontból Adamo három részre bontja az előttünk álló időszakot.

Az első fázis, ami jelenleg tart. Most az autósport másodrendű, a legfontosabb a járvány megfékezése, a vírus visszaszorítása. Ebben a helyzetben ők sem tehetnek sokkal több annál, hogy a hatóságok utasításait betartva otthon maradnak. Nagy szerencse, hogy mérnökök home office-ban is tudnak dolgozni.

A második fázis azután kezdődik, ha a járványt sikerül lecsendesíteni. Ekkor merülhet majd fel a kérdés, hogy mikor induljanak újra a bajnokságok. Ő a nyár közepével, végével számol, bár szerinte komoly bizonytalansági tényező, hogy miként alakul a nemzetközi hangulat. Például készen állnak-e majd az ázsiai országok nagy számú külföldi beutazó fogadására, röviddel a járvány lecsillapodása után?

A harmadik fázis 2021, és Adamo szerint nehéz elképzelni, hogy az idei események ne legyenek hatással a következő szezonra.

"Nagy kérdés, milyen helyzetben lesznek az autógyártók, most ugyanis kevesen gondolkodnak azon, hogy kocsit vegyenek. Ebben a pillanatban nehéz látni, jövőre hol mennyi pénz lesz az autósportra. Egy biztos, más költségvetésekkel kell majd megtervezni a bajnokságokat. Ha fenn akarják tartani a 2019-es szintet, jövőre senki nem fog versenyezni" - véli Adamo.

A teljes, angol nyelvű beszélgetést itt hallgathatjátok meg:

Hozzászólások