WTCC - Huff szerint pár ember visszafoghatná magát kicsit
Huff szerint pár ember visszafoghatná magát kicsit

Huff szerint pár ember visszafoghatná magát kicsit

Lanti ·
2018/10/03 08:44

"Visszanéztem a második-harmadik futamot, és inkább hasonlított egy ralikrossz versenyhez" - írta egy olvasónk a WTC Blog Facebook Csoportjában (amihez nem ártana, ha csatlakoznál :D). Azt hiszem, sokan értjük, mire gondolt. De érti a 2012-es világbajnok is.

A Volkswagen Golffal versenyző Rob Huff a ningbói WTCR-hétvége után fogalmazott meg kritikát a mezőny "bizonyos tagjaival" szemben, akik szerinte túl agresszíven versenyeznek, és ez előbb vagy utóbb vissza fog ütni. 

A Sebastien Loeb Racing pilótája megélt néhány nagy csatát a három kínai futam során, szombaton csapattársa, Mehdi Bennani ment el úgy mellette, hogy leszorította a pályáról, vasárnap pedig Fred Vervisch-sel, Nathanael Berthonnal, Pepe Oriolával és leginkább Esteban Guerrierivel élt át pár pity-puttyot. 

Huff szerint a rázós manőverek egy része még szabályosnak volt mondható, a korábbi világbajnok mégis túlzott erőszakosságra panaszkodott néhány ellenfele kapcsán.

"Van pár versenyző a mezőnyben, aki nagyon szeretne bizonyítani valamit, és nem igazán értem, miért. Az ő idejük is eljön majd, ha kivárják, de egyesek szeretnének minden áttörni, ami néha működni fog, néha nem. Viszont ez egy szükségtelen dolog, mert rossz vért szül. Ezen a hétvégén páran szükségtelenül agresszívek voltak" - mondta Huff a TouringCarTimes-nak. 

Huff két hatodik és egy ötödik hellyel zárta a ningbói hétvégét, és kereken 80 pont hátránnyal jelenleg kilencedik a bajnokságban. 

Hozzászólások