WTCC - Megvan, hol folytatja pályafutását a korábbi világbajnok túraautós
Megvan, hol folytatja pályafutását a korábbi világbajnok túraautós
Fotó: fiawtcr.com

Megvan, hol folytatja pályafutását a korábbi világbajnok túraautós

LantiLanti
2020/03/14 10:12
Rob Huff néhány héttel ezelőtt, bejelentette, nem kapott szerződést a WTCR-ben, így 15 év után távoznia kell a klasszikus túraautózás csúcsáról. Ám nemrég szerencsére egy jó hírt is közölt: a pályafutása nem ér véget, sőt, Európában folytatja. 

A 2012-es túraautó világbajnok a STCC-ben, vagy másik nevén a TCR Skandináviában tölti a 2020-as szezont, ahol az egy év szünet után visszatérő Lestrup Racing pilótája lesz. 

"Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Lestrup Racinghez, és úgy kihívások elé állhatok idén az STCC TCR Skandináviában. Volt már néhány csapattársam, aki versenyzett itt, és a sorozatból a világbajnokságba érkező pilóták minőségéből is tudni lehet, hogy egy nemzeti bajnoksághoz képes itt nagyon magas a színvonal" - fogalmazott Huff.

És mennyire igaza van: a STCC-ből érkező versenyzők mindegyike: Robert Dahlgren, Michel Nykjaer, Thed Björk, Johan Kristoffersson, de még a csapatfőnök Daniel Haglöf is eredményes volt a WTCC / WTCR-ben. 

A brit versenyző a továbbra is egy Volkswagen Golf GTi TCR-t vezethet majd. Az ismerős autó nagy segítség lesz, főleg, mivel a pályákról lesz mit tanulnia.

"Szeretném hasznát venni mindannak a tapasztalatnak, amit a Volkswagen Golf GTi TCR fejlesztése közben szereztem, hogy kiaknázzuk az autóban rejlő képességeket, és a bajnokság élmezőnyéhez tartozzunk."
"Persze az is igaz, hogy a sorozat egyetlen versenypályáján sem mentem még, ami egyrészt izgalmas, másrészt azért komoly kihívás. Kevés időm lesz megtanulni a pályákat egy olyan mezőnyben, amely évek óta Skandináviában megy. De állok elébe."

Az STCC-ben már korábban is megfordultak nemzetközi sztárpilóták, de a főszereplők mindig a helyiek maradtak, nagyrészt a teljesen egyedi, szűk északi pályáknak köszönhetően. Ebből a szempontból a 2011-es szezon volt kiugró, akkor James Thompson, Gabriele Tarquini, Colin Turkington és Fabrizio Giovanardi is megfordult a sorozatban, igaz, csak Turkington ment teljes szezont. Ő öt dobogós helyezéssel ötödik lett a bajnokságban.

A következő évben Jordi Gené képviselte még a nemzetközi színeket, de azóta kizárólag svéd, dán, finn, észt és norvég pilóták fordultak meg a bajnokságban. Egy kivétellel, amikor a Supercars klasszis Scott McLaughlin részt vett az idénynyitón a Volvo S60-nal, és második lett az első versenyen. 

Hozzászólások