WTCC - Huff: ha ezzel nyerünk, bármivel nyerünk
Huff: ha ezzel nyerünk, bármivel nyerünk
Fotó: WTCC Media

Huff: ha ezzel nyerünk, bármivel nyerünk

LantiLanti
2014/11/16 12:18

Valószínűleg kevés boldogabb embert találni most a makaói WTCC paddockban Rob Huffnál, a pályaspecialistának számító angol a papírformával és a realitással teljesen szembemenve megnyerte a második futamot az enyhén szólva is problémás Grantával.

A 2012-es világbajnok némi hátszelet is kapott Fortuna asszonytól, de kétségtelenül megdolgozott idei második győzelméért. Az időmérőn nyolcadik lett, így a második versenyen a harmadik kockából indulhatott. A startnál Tiago Monteiro ugyan megette reggelire, ám Hugo Valentét szépen kisakkozta a Lisszabon kanyarban, és feljött a második helyre.

Sokáig elképesztően izgalmas és szerencsére sportszerű meccset vívott Yvan Mullerrel, az utolsó körben pedig kétszer is rámosolygott a szerencse. Először, amikor beküldték a biztonsági autót, hiszen az íveit nézve elégé rottyon voltak már a gumijai. Másodszor pedig, amikor az utolsó körben Monteiro szervóhiba kiesett előle, és így az ölébe hullott a győzelem. Bár az igazat megvallva a végén azért még nagyot kellett védekeznie korábbi márkatársa ellen. Még órákkal a leintés után is nehezen hitte el, Peking után ismét győzött a gyengécske Grantával.

"Nagyon boldog vagyok. Hétszer nyertem már itt, de most fogalmam sincs, hogyan sikerült; nem vagyok biztos benne, hogy elhihetem, tényleg ez történt. Futamot nyertem a Ladával Makaón, és López előtt én futottam a leggyorsabb kört is, ami teljességgel hihetetlen. Ez is bizonyítja, milyen jó munkát végeztek a srácok, és hogy Termas valamint Peking nem csak véletlen volt. Ha ezzel sikerült nyerni, bármivel sikerülhet" - mondta Huff a TouringCarTimes-nak.

HUFF_mak_14_dobogo

Jövőre azonban nem akármivel, hanem a Lada legújabb és várhatóan legütősebb fegyverével, a TC1-es Vestával vág majd neki a WTCC szezonnak, amelynek fejlesztésében az ORECA cég is komoly szerepet vállal. A franciák nagy tapasztalatokkal rendelkeznek a Túraautó Világbajnokságon, annak idején 2008-ban az ő vezetésükkel lett világbajnok Yvan Muller a SEAT-nál.

"Jövőre jön egy vadonatúj autó, és arra számítok, hogy az idei évhez hasonlóan alakulnak majd a dolgok. A bajnokság elején valószínűleg nem mi leszünk a leggyorsabbak, de szeretném hinni, hogy az év második felében már képesek leszünk a polért és első futamos győzelmekért harcolni, 2016-ban pedig versenyben lehetünk a bajnoki címért."

Huffy a korábbi chevrolet-s csapattársával, Yvan Mullerrel folytatott meccséről is mesélt egy kicsit.

"Nehéz verseny volt, mivel régi barátom, Yvan Muller folyamatosan nyomás alatt tartott. De jól ismerem már őt, és minden alkalommal be tudtam csukni előtte a kaput. Mindent bele kellett adnom, jó pár alkalommal meghúztam a falat, de bejött" - zárta Huff.

Peking után ismét érdemes számokban is kifejezni a Lada idei fejlődését, a Granták a szezon elején még 2-3 másodperc hátrányban voltak, az év második felében viszont Huffnak köszönhetően két győzelmet és egy második helyet szereztek. Jó igazolás volt...

Hozzászólások