WTCC - Huff Dubaiba költözött, életmódot váltott, és a csúcsformán dolgozik
Huff Dubaiba költözött, életmódot váltott, és a csúcsformán dolgozik

Huff Dubaiba költözött, életmódot váltott, és a csúcsformán dolgozik

Lanti ·
2019/02/14 13:24

Nincs abban semmi meglepő, ha egy angolban a 236. esős nap után felnövekedik a vágy a mindig napos Közel-Kelet felé. A 2012-es világbajnok Rob Huff viszont engedett is a vonzalomnak, Dubaiba költözött, ami sok mindent megváltoztatott benne.

A Volkswagen és a Sebastien Loeb Racing pilótája jó fél éve tette át lakhelyét az országméretű homokozóba, és állítja, ennyi idő alatt nagyon kellemesen berendezkedett. Évezi a folyamatos napsütést, és hogy rengeteg időt tölthet a szabadban. Ahol kedvére foglalkozhat immár két kutyájával.

Kattints ide, és kövesd az Instagramon is a WTC Blogot

"Egy teljesen más életstílust élhetünk itt, amit nagyon élvezek. Talán nem mindenki tudja rólam, hogy imádom az állatokat, és különösen a kutyáimat. George velünk együtt költözött ide az Egyesült Királyságból, de itt azóta örökbe fogadtam egy másik kutyát, Benjit. Egy egyéves beagle-t. Nagyon rosszul bántak vele kölyökkorában, négyszer is visszavitték a menhelyre, de most nálam megtalálta a végleges otthonát" - mesélte Huff a CWR Médiacsoport téli interjúsorozatában.

Az angol pilóta a karácsonyt is a Közel-Keleten ünnepelte, méghozzá karácsonyfával. Mert Dubaiban azt is lehet szerezni.

"Elég sok kertészet van itt, ahol lehet műfenyőt vásárolni. A valódi fák viszont nagyon drágák. Őrülten sok pénzt kérnek értük, és amúgy is félholt állapotban érkeznek meg. De műfenyőnk volt, és mivel nagy a házunk belmagassága, egy háromméteres karácsonyfával ünnepeltünk."

IMG-20190205-WA0002.jpg Fotó: CWR Médiacsoport (Rob Huff)Huff a visszafogottra sikerült 2018-as év után idén ismét vissza akar térni a csúcsra.

"A legfontosabb számomra, hogy Volkswagen esélyei jelentősen javuljanak tavalyhoz képest, és megnyerjük az egyéni, valamint a csapat világkupát is. Tapasztalt vagyok, és még mindig elég gyors, úgyhogy szeretnék én lenni a bajnok."

18 év magas szintű autóversenyzéssel a háta mögött azonban pontosan tudja, a siker nem ül majd magától az ölébe. Huff többek között azért is költözött Dubaiba, hogy rendbe szedje magát. Nehéz perióduson van túl, és ennek valószínűleg csak egy része a válás, amiről a közvélemény is értesült. A magánéleti problémák a fizikumában is látványosan megmutatkoztak, ám ennek az időszaknak vége, a korábbi világbajnok újra a csúcsformát építi.

"Nagyon keményen dolgozom, fogjátok is majd látni, hogy ledobtam némi súlyfelesleget. Ez volt az egyik fontos ok, ami miatt Dubaiba jöttem. Itt rengeteg szabadtéri lehetőség adódik. Ma például 26 fok van, süt a nap, én pedig éppen a strandon ülök a családommal. De reggel már voltam edzeni is."

"Nem szeretem az edzőtermeket! Sőt, szenvedélyes gyűlölöm őket! El sem tudom mondani, mennyi utálom. Nagyon fontos, hogy egy olyan országban élhetek, ahol reggel nyolckor elhúzom a függönyt, és süt a nap. Kimehetek futni, elmehetek dűnéket mászni a sivatagban, vagy mountain bike-ozni. A házam közelében van egy gokartpálya, és lehet motokrosszozni is."

1061178609648100991c966c49accae5.jpg

"Ha az Egyesült Királyságban reggel elhúzod a függönyt, az esetek 90%-ban esik, úgyhogy csak visszahúzod, benyomsz egy filmet, és csokit eszel. Számomra nagyon fontos, hogy életem legjobb formájába kerüljek. Ismét jól akarom érezni magam a bőrömben."

"Január elején kezdtem el igazán keményen edzeni, ami nem könnyű, ha a család meg a barátok meglátogatnak, és persze mindenki el akar menni vacsorázni meg inni. De megváltoztattam az életmódom; pont ezért jöttem ide. Jól érzem magam, derűlátó és magabiztos vagyok, és ezt látszani is fog: egy kicsit más Huffyval találkozhattok majd. Ugyanaz a személyiség, de egy kicsit más külsőben" - zárta Huff.

Februárban pedig újra vár rá az autó, a Volkswagen Golf GTi TCR, hiszen hamarosan kezdetét veszi a márka intenzív tesztidőszaka.

Hozzászólások