WTCC - Huff: azt hittük, egy kínlódás lesz az egész
Huff: azt hittük, egy kínlódás lesz az egész
Fotó: fiawtcr.com

Huff: azt hittük, egy kínlódás lesz az egész

LantiLanti
2018/04/17 07:46

Bő egy hete a semmi máshoz nem hasonlítható, rendkívül különleges marrakeshi pályán vette kezdetét a Túraautó Világkupa 2018-as évadja, ahol két Volkswagen Golf GTI TCR indult a mezőnyben, mindkettő a Sebastien Loeb Racing színeiben.

A 2012-es világbajnok Rob Huff az ötödik idővel zárta a szombati első időmérőt, 596 ezreddel elmaradva Thed Björtől, ám Michelisz Norbi motorcseréje miatt egy hellyel előrébbről indulhatott. A startnál megelőzte korábbi TCR-es csapattárást, Jean-Karl Vernay-t, és egy harmadik hellyel nyitotta a szezont.

A vasárnapi kvalin aztán egy hatodik időt sikerült összekaparnia, ami nehéz futamokat ígért. Az első egy defekt miatt kiesett, a másodikon pedig hetedikként intették le, azaz két pontszerzéssel zárt a hétvégét.

Mindez talán nem eget-földet rázó eredmény egy olyan pilótától, aki győzelmekért és bajnoki címekért harcolt az utóbbi években, ám saját elmondása szerint a csapatnál tartottak Marrakeshtől; arra számítottak, hogy a speciális afrikai pálya nem kedvez majd a Volkswagennek.

"Szerintem jónak mondható ez az eredmény, különösen egy olyan pályán, amiről előzetesen azt gondoltuk, megszenvedünk majd vele. A tempónk rendben volt, és a harmadik helyen állunk a csapatbajnokságban. Dobogóra álltam szombaton, és annak is nagyon örülök, hogy a csapattársam Mehdi Bennani szintén szerzett egy top3-as eredményt a  hazai versenyén" - mondta Huff.

Bennani_dobogo_marr_18.jpg

Bennani egy kilencedik hellyel indított a szombati időmérőn, és ott is ért célba az első versenyen. A vasárnapi kvalin Huff mögött a hetedik helyen zárt, ami fordított rajtrácsos második versenyre egy negyedik rajtpozíciót jelentett. Az első kanyarban lelépte az egymással csatázó James Thompson-Pepe Oriola kettőst, és Vernay mögött bevonatozott a második helyre. Soha korábban nem zárt még ennyire elől a hazai versenyén. A harmadik futamon hatodikként intették le.

"Elégedett vagyok a teljesítményemmel, szépeket előztem, és nagy élmény volt vezetni az autót. Mindkét versenyen megvolt a szükséges tempóm. Nagyon magas a színvonal, úgyhogy örülök ennek a második helyen Marrakeshben. Ezzel az eredménnyel szeretném megköszönni a Sebastien Loeb Racing és a Volkswagen Motorsport nagyszerű munkáját" - fogalmazott a marokkói.

A WTCR következő versenyhétvégéjét a Hungaroringen rendezik április utolsó hétvégéjén.

Hozzászólások