WTCC - Huff a makaói rajtról: inkább én hibáztam, mint az autó
Huff a makaói rajtról: inkább én hibáztam, mint az autó
Fotó: fiawtcr.com

Huff a makaói rajtról: inkább én hibáztam, mint az autó

LantiLanti
2019/11/21 13:22

Rob Huff pénteken odasenderített egy sistergős pályacsúcsot a második makaói időmérő edzésen, amivel megszerezte a pole pozíciót a vasárnapi harmadik futamra. Akkor még úgy tűnt, a 2012-es világbajnok számára egyenes lehet az út a rekord 10. makaói győzelemig.

A remények aztán egyetlen másodperc alatt omlottak össze, Huff ugyanis gyengébben rajtolt, mint Andy Priaulx, és csak a második helyen fordult a Mandarinban. Hiába volt még hátra 11 kör, már akkor érezni lehetett, ez jó eséllyel elúszott. A Sebastien Loeb Racing pilótája magára vállalta a felelősséget.

"Túlterheltem a kuplungot a rajtnál. Ezzel a problémával már korábban is szembetalálkoztam ennél az autónál, úgyhogy ez inkább az én hibám, mint a kocsié. Úgy tűnik, egy kicsit többet kell várnom a tizedikre" - fogalmazott Huff, aki végül második lett.
"Tudtam, hogy gyors az autóm, de azt is, hogy minden a rajton múlik. Még ha jól el is kaptam volna az indulást, akkor sem biztos, hogy magam mögött tudtam volna tartani a srácokat. Szükségem volt Andy szélárnyékára, hogy JK (Vernay) előtt maradjak. Csalódott vagyok, de nem ez az első alkalom, hogy hoppon maradtam Makaón."

A sikeres makaói forduló után Huff azok közé tartozik, akiknek még van esélye az ötödik hely megszerzésére. Jelenleg ugyan csak kilencedik, de mindössze 12 pont választja el Yann Ehrlacher-től. A Sepangi idényzárón pedig összesen 85-öt osztanak ki. 

Hozzászólások