WTCC - Hoppá! Tom Coronel is tesztelte az Alfa Romeót
Hoppá! Tom Coronel is tesztelte az Alfa Romeót
Fotó: Romeo Ferraris

Hoppá! Tom Coronel is tesztelte az Alfa Romeót

LantiLanti
2018/12/17 14:29

A korábban közzétett információkkal ellentétben nem három, hanem összesen négy versenyzővel tesztelt Vallelungában az Alfa Romeo Giulietta TCR-t építő Romeo Ferraris csapat.

A Suzukában a márka első WTCR pole-ját és futamgyőzelmét szerző Kevin Ceccon mellett a korábban a Citroënnél, idén pedig a Boutsen Ginion Racingnél versenyző Ma Qing Hua, valamint az ausztrál Jono Lester ült autóba a hétvégén, ám mint kiderült, volt ott egy negyedik versenyző is.

A Romeo Ferraris és a pilóta által közzétett fotók alapján Tom Coronel is kipróbálta a Giulietta TCR-t, ám a mindig közlékeny holland nem sok mindent posztolt erről a közösségi médiában. Egyelten repülőgépen készült képet osztott meg, amelyből megtudjuk, éppen Rómából utazik haza.

A holland tesztjéről egyedül a csapat legutóbbi posztjából értesülhettünk, ahol Lester, Ceccon és Ma mellett ő is ott pózol a hófehér Alfa oldalán, a szokásos DHL-sárga tűzállójában. A csapat ennyit írt kísérőszövegként olaszul:

"Nemrég zártunk le két csodálatos tesztnapot Vallelungában. Mind a négy versenyzőtől kiváló visszajelzéseket kaptunk. #ceccon #coronel #lester #ma."

Felvettük a kapcsolatot a Dakar ralira készülő holland pilótával, és reméljük, sok teendője mellett hamarosan lehetősége lesz beavatni minket a részletekbe. 

A teszten résztvevők közül Jono Lester volt a legbeszédesebb, aki megpendítette, hogy jövőre a WTCR-be igazolhat.

"A zsebrakéta! Micsoda autó! Már látom, miért fejlődik robbanásszerűen a TCR világszerte. Fülig ért a szám a bukósisak alatt, miközben az Alfa Romeo Giuliettát vezettem. Köszönöm a Romeo Ferrarisnak, hogy lehetővé tették ezt. Ki tudja... 2019-ben talán már a WTCR-ben találkoztok velem" - írta az új zélandi a közösségi oldalán. 

A Romeo Ferraris jövőbeni terveiről egyelőre keveset tudunk. Az új szabályok értelmében egy márkának legfeljebb négy autója indulhat a WTCR-ben, és a mezőny maximális létszámát 32-re emelték. Ez akár teret nyithat az olaszok számára, hogy az eddiginél több Giuliettát nevezzenek, ha úgy látják jónak. 

Hozzászólások