WTCC - Honda: képen az egyik új fejlesztés
Honda: képen az egyik új fejlesztés
Fotó: Honda Racing

Honda: képen az egyik új fejlesztés

LantiLanti
2014/12/20 13:47

Az elmúlt napok titkolózós hangulata után szeneslapáttal vágott minket tarkón a meglepetés, amikor a Honda egy nagy felbontású, az első lökhárítón történt fejlesztéseket kb. egy prostituált szégyenlősségével takargató fotót tett közzé az interneten.

A jerezi teszten készült képen még a felszínes WTCC rajongók is jól láthatják, milyen komoly változás történt a kerékívek előtti részen. Kicsit olyan, mintha kimartak volna egy darabot az autó elejéből.

Bár nem vagyok mérnök, de a fejlesztés szabad szemmel is jól láthatóan arra irányul, hogy javítsa a légáramlatok haladását az első kerékív körül, és közben növelje az első tengelyen keletkező leszorítóerőt.

Sajnos a Honda gyári festése eléggé eltakarja az első karosszériaelem kialakítását, így tesztképeket kellett keresnem, ám abból sem készült sok, és azokon is inkább álcafestésben pompázik a kocsi. Végül sikerült találnom egy fotót, ami Honda egyik nürburgringi szereplésén készült, és ahol jól látható a kérdéses rész.

 Íme az összehasonlítás:

A 2014-ben használt első lökhárító

A Jerezben tesztelt első lökhárító

A képen látható új fejlesztés leginkább az RML által a Chevroletnél alkalmazott megoldásra emlékeztet, a Cruze "gyűrött" első lökösét idén Valenciában testközelből is megcsodálhattam. Bár kétségtelenül nem azonos a kettő.

Chevrolet_lokos_2

Chevrolet_lokos

A másik Jerezben tesztel aero-fejlesztés a hátsó légterelőt érintette, ám a most közzétett képen abból sajnos kevés látszik.

Hozzászólások