WTCC - A szezon még nem, a szájkarate viszont már elindult a TCR-ben
A szezon még nem, a szájkarate viszont már elindult a TCR-ben
Fotó: Europress/AFP

A szezon még nem, a szájkarate viszont már elindult a TCR-ben

LantiLanti
2020/03/08 09:14
Még hónapok választanak el bennünket a fontosabb túraautó bajnokságok (WTCR, TCR Europe, ADAC TCR) rajtjától, de már elindult a nyomásgyakorlás a teljesítménykiegyenlítéssel kapcsolatban. 

Egy hete ért véget a maláj TCR bajnokság, méghozzá olyan tüzes körülmények között, hogy azt a noszlopi paprika üvegére is fel lehetne ragasztani. 

A bajnoki címet az első teljes WTCR-szezonjára készülő Luca Engstler szerezte meg egy Hyundai i30 N TCR-el, de a második Dan Lloyd is ugyanannyi pontot szerzett a Brutal Fish Racing Team által felkészített Honda Civic Type-R TCR-ben. A két pilóta között így a győzelmek száma döntött. 

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Engstler csapattársa, a WTCR-ben is megforduló Mitchell Cheah az első futam elején nekiment Llyodnak, aki így érthető módon nem volt elragadtatva a finálé után. 

"Gyalázat, hogy ennek így kellett véget érnie. A riválisom kapott egy új csapattársat csak az utolsó fordulóra, aki odáig ment a segítségnyújtásban, hogy belém jött. Ezen kívül a Hyundai és a Honda közti végsebesség különbség is egy vicc volt, különösen a második futamon. Pedig az én autóm 30 kilóval könnyebb volt" - mondta Lloyd. 

A brit versenyző, aki egyébként a TCR BoP-tesztpilótája is egyben, egy videót is feltöltött a közösségi médiába, melyen látszik az ütközés, illetve később az is, ahogy a Hyundai kigyorsításon könnyen lelépi őt. 

Sok ezer kilométerről, mindenféle részlet ismerete nélkül bolond lennék, ha állást akarnék foglalni. Inkább csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy milyen érdekes, már a TCR Malajzia is alkalmas terep arra, hogy meginduljon a nyomásgyakorlás az új szezonra. 

Hozzászólások