WTCC - Honda gyári pilóta lett Tassi Attila, és a WTCR-ben indul idén!
Honda gyári pilóta lett Tassi Attila, és a WTCR-ben indul idén!
Fotó: KC Motorsport Group, Honda Racing

Honda gyári pilóta lett Tassi Attila, és a WTCR-ben indul idén!

LantiLanti
2019/02/25 09:00

Ezt is megéltünk, drága elvtársak, eljött a nap, amikor a magyar autósport elmondhatja magáról, hogy egyszerre, egy időben két gyári támogatott versenyzője van. Már azt is nehezen fogtuk fel, amikor Michelisz Norbi eljutott erre a szintre, és most Tassi Attila is a nyomába szegődik.

A Honda ma hivatalosan bejelentette, hogy a 19 éves magyar pilóta lesz a negyedik versenyzője a 2019-es Túraautó Világkupa szezonban. Tassit leigazolták gyári támogatott pilótának, és Tiago Monteiro oldalán kap lehetőséget a KCMG istállónál. 

Kattints ide, és kövesd az Instagramon a WTC Blogot

A japánok négy versenyautóját tehát ismét két különböző csapat viszi, kettőt a Münnich Motorsport, kettőt pedig a Paul Ip által 2007-ben alapított hongkongi alakulat készít fel, amely a bajnokságból távozó Boutsen Ginion Racinget váltja a Honda partnereként. Atika jól ismeri a csapatot, hiszen tavaly náluk versenyzett a TCR Europe-ban, és lett két futamgyőzelemmel negyedik az összetettben. 

A KCMG tavaly mutatkozott be a túraautózásban, az autósport más területein viszont már komoly tiszteletnek örvend, 2012-ben például megnyerte az LMP2-es kategóriát a Le Mans 24 óráson. Jelenleg a NISMO GT3-as partnereként is működnek. A csapat két vezető támogatója a Hell Energy és a Brose lesz. 

Tassi_Arc.jpg

"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy a Honda Racing versenyzője lehetek, és a teljes szezonra felléphetek a WTCR-be a KCMG-vel. Egy álmom válik valóra, és rendkívül hálás vagyok, hogy már 19 évesen megkaptam ezt a lehetőséget" - mondta Tassi. 
"A versenyzői pályafutásom során eddig mindig győzelmekért és dobogós helyekért harcolhattam, de tisztában vagyok vele, hogy ez lesz a legmagasabb szintű bajnokság, ahol valaha elindultam. Tavaly már kaptam belőle ízelítőt, amikor szabadkártyásként ott lehettem a Hungaroringen."

Atikának 2018-ban sajnos nem állt össze minden a vendégszereplés alkalmával, a gyengén sikerült időmérők után egy 15. hely volt a legjobb eredménye. Idén viszont egy egész szezont kap a bizonyításra. 

"Sok olyan pálya lesz, ahol sosem jártam, és egyéb újdonságokra is fel kell készülnöm, úgyhogy az ideit tanulóévnek kell felfognom. Ez a csapat viszont egy tökéletes hely egy hozzám hasonló fiatal versenyző számára. Erős eredményeket érhetünk el, és fejlődhetünk a szezon során."

A súlyos tesztbaleset után idén visszatérő Tiago Monteiro szerint Tassi egy gyors és elszánt versenyző. 

"Rendkívül izgatott vagyok, hogy ismét visszatérhetek a főállású versenyzéshez a KCMG-vel és a Hondával. Amiatt is, hogy egy olyan fiatal, gyors és elszánt pilótát köszönthetek csapattársamként, mint amilyen Attila. Tudom, hogy vele remekül fog menni a közös munka" - fogalmazott Monteiro. 

31936534_1967429496661885_4194340756330119168_o.jpg

"Lehet, hogy a KCMG a WTCR-ben új alakulat lesz, de fantasztikus eredményeket értek már el a motorsport minden műfajában, és komoly túraautós tapasztalt rejlik a csapat tagjaiban."

A hongkongi alakulat tavaly Atika mellett Josh Files-t indította a TCR Európa-kupán, és bár az összetett dobogó egyiküknek sem lett meg, a csapatbajnoki címet sikerült elhozniuk. A csapatvezető Paul Ip többek között erre hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy Tassit egy "nagyon izgalmas tehetségnek" tartja. 

A Honda Motor Co. motorsport divíziójának vezetőjét, Masashi Yamamotó


t is meggyőzte Atika tavalyi teljesítménye, aki szerinte megmutatta, hogy "kiváló tempóra képes, és nagy lehetőségek rejlenek benne."

Az  autót építő JAS Motorsport projektvezetője emlékeztetett rá, hogy "Attila már 17 éves korában vezette a Honda Civic Type-R TCR-t, és egyből erős eredményeket ért el, ennek köszönhető, hogy 2018-ban a JAS Motorsport teszt- és fejlesztőpilótája lett."

A hátralévő hetekben tesztek, köztük a barcelonai kollektív gyakorlás vár a magyar tehetségre, a szezon pedig április első hétvégéjén rajtol Marrakeshben.

A 2019-es WTCR szezon bejelentett pilótái:

e.jpg

Hozzászólások