WTCC - Homola: olyan volt az autóm, mint egy légkalapács
Homola: olyan volt az autóm, mint egy légkalapács
Fotó: fiawtcr.com

Homola: olyan volt az autóm, mint egy légkalapács

LantiLanti
2018/11/04 14:18

Teljesen ellentétes hétvégét zárt Suzukában a Peugeot két versenyzője; míg Aurelien Comte egy pole-lal és két második hellyel utazott haza, addig Mato Homolának egy pontszerzés és néhány hajmeresztően félelmetes élmény maradt. 

Pedig a szlovák srác a szabadedzéseken még szépen tartotta a lépést francia csapattársával, az első időmérőn viszont "csak" kilencedik lett, amiből egy hetedik hely sült ki a kezdő futamra. 

A második kvalin elért 15. helyezés aztán nem sok jóval kecsegtetett a vasárnapi versenyekre, így a DG Sport jelentősen belenyúlt a Peugeot 308 TCR beállításaiba, de nem túl szerencsés kézzel. A második versenyen túl lobogós lett az autó hátulja, ráadásul a hajrában Tiago Monteiro ki is lökte Homolát. A portugál viszont úriember volt, és a futam után átment elnézést kérni. 

A harmadik versenyen sem tetszett igazán az autó a szlovák srácnak, ráadásul a mezőnyben kapott néhány komolyabb pofont is a Peugeot, így a végén parás pillanatokat élt át a kormány mögött.

"Vasárnap olyan érzésem volt, mintha valaki megpiszkálta volna az autómat; teljesen másként viselkedett. Úgy veszítettem a helyezéseket, mintha az út szélén parkoltam volna" - mesélte Homola. 
Az utolsó két kör ijesztő volt, alig vártam, hogy célba érjünk. Az egész autó úgy vibrált, mint a légkalapács, a kormány 45 fokban el volt fordulva, és ilyen körülmények között kellett 200 km/h fölött mennem. Egy kicsit rémisztő volt."
"Amikor a parc fermében láttam az első kerekemet, tudtam, örülhetek, hogy egyben hazaértem."

A 24 éves Homolára két hét múlva Makaó vár, ahonnan már vannak tapasztalatai, 2016-ban versenyzett ott a TCR International-ben még a B3 Racing színeiben. 

Hozzászólások