WTCC - Hogy lett Lópezból Pechito?
Hogy lett Lópezból Pechito?
Fotó: WTCC Media

Hogy lett Lópezból Pechito?

LantiLanti
2015/01/04 17:59

A 2014-es Túraautó Világbajnokot hivatalosan ugyan José Maria Lópeznek hívják, a paddockban azonban szinte mindenki csak Pechitónak szólítja a Citroen argentin kiválóságát. Ez a becenév szó szerint "kis mellet" vagy "mellecskét" jelent, és érdekes története van.

Egy alkalommal már írtam erről itt a WTCC Blogon, ám most maga López mesélte el a sztorit az egyik angol autós honlapnak, az ő szájából pedig még érdekesebb a történet.

A "mell" mint téma nem is Lópeznél, hanem édesapjánál merült fel először, a WTCC tavalyi bajnoka pedig igazából tőle kapta. De az idősebb López sem beesett mellkasa miatt lett "Pecho".

"A 'pechito' angolul annyit jelent, "kis mell", de nem azért kaptam ezt a nevet, mert kis mellkasom lenne. Nálunk, Argentínában van egy kifejezés, amit különösen a futballal kapcsolatban használunk, és ami úgy hangzik: "pecho frio". Ha egy csapat nem küzd eléggé, vagy nem tesz meg mindent a győzelemért, akkor őket hívjuk "Pecho Frio"-nak (ami annyit tesz: "hideg mell", vagy "hideg mellű")."

"Édesapám egyszer egy verseny előtti tárgyaláson vett részt, ahol a többiek nem nagyon hittek a dolog sikerében, és ezért mindenkit "Pecho Frio"-nak nevezett a teremben. Ezután kezdték el őt Pechonak becézni, és ezért neveztek el engem gyerekként "kis-Pechonak", azaz Pechitónak" - mesélte López a Crash.net-nek.

Tavalyi teljesítménye alapján Lópezre a legkevésbé sem lenne igazságos a Pecho Friót kiáltani, hiszen különösen az előzéseknél rendkívül bátor és bevállalós volt.

Hozzászólások