WTCC - Hivatalos: visszatér Spanyolországba a WTCR
Hivatalos: visszatér Spanyolországba a WTCR
Fotó: Motorland Aragon

Hivatalos: visszatér Spanyolországba a WTCR

LantiLanti
2019/05/02 18:19

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban ismét lesz nemzetközi túraautóverseny Spanyolországban, miután a Motorland Aragon pálya hároméves szerződést írt alá az Eurosport Events-el.

Ennek értelmében az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa jövő májusban (25-26) ellátogat az Alcaníz mellett található körre, de még ezt megelőzően itt rendezik az év előtti kollektív tesztet is. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Motorland Aragon azt követően kezdett tárgyalásokat a WTCR vezetőségével, hogy a Renault Világsorozat megszűnése miatt nem maradt komoly nemzetközi autós bajnokság a kínálatukban.

A tervek szerint a Túraautó Világkupa mellett az újjáélesztett Spanyol Túraautó Bajnokság, a Spanyol GT, valamint a Spanyol Formula 4 alkotja majd a hétvége felhozatalát, amely ingyenes lesz a nézők számára. 

Ha minden jól megy, hazai versenyzőnek is szurkolhatnak majd a spanyolok, hiszen Mikel Azcona számára kiválóan indult az év a WTCR-ben, első hétvégéjén egyből dobogóra állt a PWR Racing Cuprával. 

A Motorland Aragon bejelentését az Eurosport Events nem erősítette meg, ám a TouringCarTimes nagyon helyesen felhívja rá a figyelmet, hogy a sorozat csak az FIA Motorsport Világtanács döntései után szokott közleményt kiadni a naptár tervezetről. A TCT hozzáteszi, értesülésük szerint még nincs aláírt szerződés az EEL és a WSC között a WTCR-koncepció folytatásáról, addig pedig elég fura lenne hivatalosan versenyekről beszélni. 

Hozzászólások