WTCC - Hivatalos: újabb kétszeres világbajnok csatlakozott a WTCR-hez
Hivatalos: újabb kétszeres világbajnok csatlakozott a WTCR-hez
Fotó: fiawtcr.com

Hivatalos: újabb kétszeres világbajnok csatlakozott a WTCR-hez

LantiLanti
2018/12/20 15:22

Napok óta cikkeztek róla, ma pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a kétszeres Ralikrossz Világbajnok, kétszeres STCC-első Johan Kristoffersson jövőre a WTCR-ben folytatja pályafutását.

A svéd klasszis marad a Volkswagen kötelékében, és egy Golf GTi TCR-t vezet majd a Sebastien Loeb Racing színeiben. 

Mivel Rob Huff és Mehdi Bennani biztosan marad a kilencszeres ralivilágbajnok istállójánál, ezzel - az új szabályok értelmében - az is eldőlt, hogy az összes, azaz mind a négy Volkswagent az SLR versenyezteti majd 2019-ben. A negyedik pilótát később nevezik meg.

"Négy évet töltöttem a ralikrosszban, 2019 pedig az első teljes nemzetközi túraautós szezonom lesz 2013 óta. A pályák jelentős része ismeretlen terület számomra, úgyhogy nagy kihívásra számítok. Várom már, hogy együtt dolgozhassak az új csapattársaimmal, különösen a túraautó világbajnok Rob Huffal. A Sebastien Loeb Racing egy tapasztalt csapat, és örülök, hogy a Volkswagen-család tagja maradhatok" - mondta Kristoffersson.

Érdekesség, hogy svéd idén még Loeb ellenfele volt a Ralikrossz vb-n (Kristoffersson mindössze egyetlen versenyt nem nyert meg 2018-ban, ott pont a francia győzött), jövőre viszont már a versenyzője lesz. Visszatérve a pályákra, egyedül a Hungaroringről vannak tapasztalatai, ahol 2012-ben a Superstars sorozattal járt. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Kristoffersson személyében egy rendkívül sokoldalú pilóta csatlakozik a mezőnyhöz. Már édesapja, Tommy is kiváló ralikrosszos volt, 1993-ban harmadik lett az Európa-bajnokságon. Johan ekkor mindössze négyéves volt.

Eddigi pályafutása során a "gyerek" kétszer megnyerte a Skandináv Túraautó Bajnokságot, háromszor a Skandináv Porsche Carrera Kupát, és 2012-ben a Superstarsban sem talált legyőzőre.

A hírek szerint Kristoffersson nemrég tesztelte is a Golf GTi TCR-t Portimaóban, és Huffhoz hasonló tempóra volt képes. Ez nem óriási meglepetés, hiszen egyrészt kiváló versenyző, másrészt idén pont egy ilyen autóval lett bajnok az STCC-ben.

Hozzászólások